Deel dit artikel
-

Google: ‘last-click’ overboord voor machine learning

Google zal niet langer last-click attributie gebruiken als het standaard conversiemodel bij Google Ads. Niet de laatste klik voor een aankoop, download of, bijvoorbeeld, aanmelding telt het zwaarst in de verdeling. Googles zet machine learning in om te bepalen welke factor hoeveel weegt bij de toewijzing van de commissie.

In de wereld van internetreclame is een grote verschuiving, al komt hij ook niet echt onverwacht. De privacystem klinkt in de digitale reclamewereld steeds luider. Het is bijna not done om de consument tot op het bot digitaal af te grazen, te profileren, tracken en targeten. De macht van de grote getallen kan worden gebruikt om slim te te berekenen bij wie welke reclame-uiting het best past en of dat daadwerkelijk effectief is.

Dat laatste noemt Google datagedreven attributie en dat wordt het standaard conversiemodel, zo kondigde het gisteren aan. Andere attributievormen verdwijnen niet, maar zullen wel actief moeten worden aangevinkt om te gebruiken.

Het nieuwe model wordt per oktober van kracht bij Search, Shopping, Display en YouTube-reclame. Begin volgende jaar moeten alle accounts van adverteerders zijn overgezet.

Datagedreven attributie [?] is geen statistisch systeem, want werkt om basis van algoritmes. De toewijzing van zwaarte die een kanaal vertegenwoordigt tussen eerste kennismaking en laatste klik verschilt per merk en per campagne. Om chocolade te maken van het nieuwe systeem zal Google zijn analyticspakket aanpassen en marketeers meer duiding geven over de nieuwe werkwijze.

Foto: Carl Berkeley (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond