Deel dit artikel
-

Grootste jongerenplatform VS komt naar Nederland

Just Another Media Company heeft de exclusieve licentie voor Complex Networks in de Benelux verkregen. Complex is een Amerikaans mediabedrijf. Het is het grootste jongerenplatform van de VS en onderdeel van BuzzFeed.

Vandaag presenteert Just Another Media Company, een nieuwe maar grote niche-uitgever in Nederland, zijn nieuwste aanwinst aan de zakelijke markt. Daarmee begint een publieke testperiode van twee maanden. De presentatie aan het grote publiek is eind september in Amsterdam.

Complex.com heeft in Amerika een uniek bereik van 110 miljoen op al haar platforms en bijna één miljard video starts. Video is een essentieel onderdeel. Bekende series zijn onder andere Hot Ones en Sneaker Shopping.

Achter de schermen wordt al weken gewerkt aan de bouw van een gelokaliseerde, Nederlandse versie. Die verschijnt op Complexnl.com. “We gaan een belangrijke plek innemen op de Nederlandse mediamarkt”, klinkt Marko van Kampen ambitieus. De lokale versie is een mengeling van Amerikaanse en Nederlandse producties. Dat model hanteerden Business Insider en VICE ook effectief voor hun respectievelijke groeiplannen naar andere markten.

Van Kampen richtte eerder deze maand, met de steun van een grote investeerders, Just Another Network op. Daarin zitten bekende jongerentitels als RUMAG, VKMag, DailyBuzz, Axed, Convo, First en ParraTV onder een dak.

Financiële details van het licentie-contract zijn niet bekendgemaakt.

Eind juni 2021 kondigde BuzzFeed aan dat het Complex Networks overneemt van Hearst en Verizon. Op dezelfde dag maakte de uitgeverij bekend dat het met een beursgang 1,4 miljard dollar wil ophalen.

Foto: Sam Valadi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond