Deel dit artikel
-

Hackers gijzelen nieuwe speelfilm Disney

Hackers houden een nieuwe speelfilm van Disney in gijzeling. Als het bedrijf niet met losgeld in Bitcoin over de brug komt, publiceren de dieven de film in delen. Disney zegt niet toe te geven.

Althans, dat claimen ze richting CEO Bob Iger. Dat schrijft The Hollywood Reporter, die dat weer hoorde van meerdere ABC-medewerkers aan wie Iger over het indicent vertelde.

Het is niet bekend om welke film het gaat. Disney staat op het punt om twee films internationaal te lanceren. Pirates of the Caribbean verschijnt volgende week, Cars 3 volgende maand.

Netflix had onlangs te maken met een vergelijkbare afperszaak. Boeven wisten beslag te leggen op het nieuwe seizoen van hitserie Orange is the new black. Netflix ging niet in op de losgeldeis en inderdaad publiceerden de cybercriminelen alle tien afleveringen online. Het budget per aflevering ligt rond of boven de vier miljoen dollar. Het moet nog blijken of die daadwerkelijk verlies oplevert voor Netflix of een onbedoeld wervingsmiddel zal blijken.

Foto: Surian Soosay (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond