Deel dit artikel
-

Handelssite Auto1 naar de beurs

Het zakelijke en particuliere handelsplatform voor voertuigen Auto1 Group wil in Frankfurt naar de beurs. Het bedrijf achter Autohero.com en Wijkopenautos.nl zou dan rond de vijf miljard euro waard zijn.

De Duitsers verwachten met de beursgang ongeveer een miljard euro uit de markt te halen. Het leeuwendeel daarvan, rond de 750 miljoen euro, wordt geïnvesteerd in het versnellen van de groei. De focus ligt daarbij vooral op Autohero, een site waar particulieren tweedehands en nieuwe auto’s kunnen kopen.

Auto1 heeft in de afgelopen acht jaar van zijn bestaan een ecosysteem gecreeerd waar het online auto’s opkoopt en die vervolgens weer te koop aanbiedt aan autohandelaren. Dat is een actief netwerk van circa 60.000 autodealers. De beursgangs is behalve een exit voor vroege investeerders ook een inspanning om de B2C-tak naast de B2B-activiteiten verder op te tuigen.

In 2019 realiseerde het platform de verkoop van 615.000 auto’s. Dat leverde een omzet van
3,5 miljard euro op, aldus het bedrijf in de aankondiging. In het derde kwartaal van 2020 verkocht Auto1 120.000 voertuigen.

Er is trend zichtbaar waarbij er minder behoefte is aan fysieke verkooppunten van auto’s. Het wordt steeds gebruikelijker om een auto via internet te kopen. Daar spelen de Duitsers op in.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond