Deel dit artikel
-

‘Hey Google, ik wil praten met De Donald Duck’

Weekblad Donald Duck (Sanoma) lanceert een spraakdienst voor de Nederlandstalige Google Assistant. Lezers met een Google Home luidspreker of de Google Assistant applicatie kunnen vanaf vandaag hun ‘Even lekker Donald Ducken’ momentje verlengen met ‘Hey Google, ik wil praten met De Donald Duck’.

Kinderen worden meer digital – savy, op een steeds jongere leeftijd en het weekblad wil naar eigen zeggen relevant blijven op dat vlak.

De Sanoma uitgave had al een online webwinkel, voorheen Duckstadshop geheten, die verder gaat onder de naam Donald Duck Shop.

De eerste twee actions die vandaag worden gelanceerd zijn de moppentrommel en de Duck Quiz. De quiz is zo ingericht dat je deze alleen of met de hele familie kunt spelen. KrisKwis (de enthousiaste quizmaster uit Duckworld) is de host van de dienst.

De Google Action is ontwikkeld in samenwerking met het conversational team van WPP dochter Greenhouse. Dat bedrijf heeft klanten als ING, Volkswagen, VodafoneZiggo, Nederlandse Loterijen, De Bijenkorf en PSA.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond