Deel dit artikel
-

‘Hey Google, regel een baan bij McDonald’s’

Het zal niet lang meer duren voordat ‘Hey Google, help me get a job at McDonald’s’ ook echt een baan oplevert. De fastfoodketen zet Amazon Alexa en Google Assistant in bij het aantrekken van nieuwe personeel.

Een spraakopdracht aan beide butlers activeert de voice-app McDonald’s Apply Thru, een verwijzing naar het luie bestelloket voor automobilisten. Dat moet ook gaan werken voor eenieder die bij het bedrijf wil werken.

McDonald’s omschrijft de noviteit als ’s werelds eerste stemgeactiveerde sollicatieproces.

Na het activeren van de voice-app, ook wel: skill genoemd, moet de sollicitant een paar basisvragen beantwoorden. Dat zijn zaken als: naam, interessegebied en gewenste geografie. Daarna ontvangt hij een bericht op zijn telefoon met een link waar het sollicitatieproces verder wordt afgehandeld.

De robosollicitatie werkt inmiddels in Duitsland, Frankrijk, Italië, Spanje, Ierland en het VK en buiten Europa in de VS, Canada en Australië. In de komende maanden zijn andere landen, waaronder Nederland, aan de beurt.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Deel dit bericht

2 Reacties

Jack van Dooren - Froteu

Super leuke toepassing! Wacht niet te lang met het claimen van je plek op Google Home. Zonder scherm ben je niet zichtbaar. Zorg er op tijd voor dat je voor voice vindbaar bent door de juiste woorden vast te leggen. https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6575276956454137858/

Wouter

Voice… dat is en blijft gerommel in de marge. Ik ben een keiharde ongelovige wat betreft voice. Ik zie de toegevoegde waarde als gebruiker in de praktijk niet, zeker niet met in het achterhoofd dat je eigenlijk van je huis een publiekelijk toegankelijke ruimte maakt. Never ever komt zo’n unit in mijn huis en on the road, op kantoor of waar dan ook, is voice ook niet praktisch.. dus nee Voice, ik geloof er totaal niet in. En diegene die de preek VOOR voice afsteken zijn vrijwel zonder uitzondering leveranciers van software/service voor voice toepassingen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond