Deel dit artikel
-

‘Home24 komende zomer naar de beurs’

Online meubelwinkel Home24 zou aanstaande zomer naar de beurs moeten als het aan grootaandeelhouder Rocket Internet ligt.

In de aanloop daar naartoe wordt van het management daarom verwacht dat ze de verliescijfers en de omzet oppoetsen, aldus Manager Magazin in de uitgave die vandaag in de bus ligt.

Ook al is de waardering van Home24 niet meer de kleine miljard die het vorig jaar nog was, hooguit de helft, toch bereidt Rocket Internet de beursgang voor. Geen beter moment, zo redeneert CEO Oliver Samwer, dan nu omdat het sentiment op de beurs positief is.

Rocket Internet heeft 41 procent van de aandelen in Home24. In de eerste negen maanden van 2017 zag de winkel zijn verlies (ebitda) met een derde dalen tot 18 miljoen euro terwijl de omzet steeg met tien procent tot 195 miljoen euro (PDF). Het bedrijf, ook actief in Nederland, heeft een miljoen klanten in Europa. Het zwaartepunt van de klandizie ligt in Duitsland.

Samwer bracht vorig jaar een deel van zijn portefeuille naar de beurs: Delivery Hero en HelloFresh. De koers van Rocket Internet zweeft, gekeken naar de afgelopen twaalf maanden, rond het hoogste punt maar staat een derde lager dan toen het eind 2014 naar de beurs ging.

Foto: Håkan Dahlström (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond