Deel dit artikel
-

Huurauto krijgt app als sleutel

De Belgische Volkswagen importeur D’Ieteren en de Duitse onderdelenproducent Continental lanceren de digitale autosleutel in de vorm van een app voor huurauto’s.

Wagenparkbeheerders kunnen de deuren openen en sluiten via hun smartphone. Sleutels hoeven niet langer te worden overhandigd. De auto kan alleen in de afgesproken tijd worden gebruikt. De deuren en het startsysteem worden automatisch ontgrendeld wanneer de smartphone in de buurt van de wagen komt, vertelt Keyzee-manager Thibaut Cardinael aan de krant De Tijd. Keyzee is onderdeel van D’Ieteren.

Het Antwerpse auto-sharingbedrijf Bolides gaat als eerste gebruik maken van het systeem, maar ook Europcar en Avis staan op de verlanglijst van Keyzee.

D’Ieteren wil een joint venture vormen met de Duitste onderdelenproducent Continental, die een gelijkaardig systeem ontwikkeld heeft.

Deel dit bericht

1 Reactie

David Uhlenbroich

Er is al een tijdje een vergelijkbaar sleutelloos alternatief op de Duitse markt actief, genaamd Carzapp (http://www.carzapp.net). Zij werken volgens hetzelfde principe dat je bij het verhuren van de auto deze kunt openen met je smartphone via een app. Daarvoor dient vooraf een kastje ingebouwd te worden in de auto.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond