Deel dit artikel
-

Woningplatform biedt meer inzicht in omgeving

Pararius, naar eigen zeggen de grootste huurwoningsite van Nederland, introduceert een nieuw woningplatform voor huur- en koopwoningen. Het bedrijf lanceert een Smart Map voor de sectie Koopwoningen, waarmee woningzoekenden veel meer te weten komen over voorzieningen in de buurt.

In veel gebieden is de vraag beduidend groter dan het aanbod, waardoor veel woningzoekenden achter het net vissen. De druk om snel keuzes te maken is groot, waardoor het risico op ondoordachte beslissingen toeneemt, aldus Pararius.

Pararius wil woningzoekenden daarom voorzien van alle informatie die ze nodig hebben om een huis te vinden. Bijvoorbeeld: Zijn de voorzieningen die ik belangrijk vind in de buurt? Hoe lang duurt het voor ik op mijn werk ben? Is deze buurt geschikt voor kinderen?

De eerste stap hierin is met de nieuwe Smart Map gezet: woningzoekenden zien in één oogopslag waar ov-punten, scholen, kinderopvang en supermarkten zitten. Ook wordt bij iedere koopwoning getoond wat de afstand is tot verschillende voorzieningen.

Begin volgend jaar kunnen bezoekers ook reistijden berekenen naar voor hen relevante locaties, zoals naar werk of de school van de kinderen. Dezelfde functionaliteiten worden ook voor de sectie Huurwoningen ontwikkeld en komen in 2018 online.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond