Deel dit artikel
-

Hypotheek regelen kan nu online via Consumentenbond

Sinds 1 november kunnen consumenten voor het afsluiten van hun hypotheek terecht bij de Consumentenbond.

Hiertoe werkt de bond met de onafhankelijke online hypotheekadviseur Ikbenfrits.nl.

Volgens Bart Combée, directeur Consumentenbond, lopen veel consumenten vast in hun zoektocht naar de juiste hypotheek en betrouwbaar advies hierover. ‘Op onze website helpen we ze, door in begrijpelijke taal veel informatie te geven. Maar dat is niet voor iedereen voldoende. Een grote groep consumenten wil bij de hand genomen worden en met persoonlijk en gericht advies door het traject geloodst worden. Die hulp bieden we nu.’

Met online rekentools kunnen consumenten eenvoudig zelf hun maximale hypotheek berekenen. En ze kunnen zien met welke kosten zij rekening moeten houden. Willen consumenten advies, dan kunnen zij het adviestraject doorlopen. Ze komen dan (online en telefonisch) in contact met een hypotheekadviseur.

De adviseur bekijkt samen met de klant welke hypotheek het beste past. Het eerste deel van het advies, het in kaart brengen van de mogelijkheden, is gratis. Een compleet persoonlijk advies, inclusief afsluiten, kost 1500 euro. Voor ZZP’ers geldt een all-in tarief van 1750 euro.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond