Deel dit artikel
-

IFA baas aan de kant gezet

Het beursbedrijf Messe Berlin heeft IFA-directeur Jens Heithecker aan de kant gezet. De Duitser gaf een dezer dagen nog een persconferentie.

Heithecker, tot voor kort uitvoerend directeur verantwoordelijk voor Europa’s grootste vakbeurs voor consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten in Europa, is sinds vorige week niet meer in functie.

De achtergrond is zo goed als zeker de toekomstige oriëntatie van de beurs, schrijft Heise Online. De eigenaar van het IFA-merk en medeorganisator van de beurs is de branchevereniging Gfu, die wordt ondersteund door enkele grote fabrikanten. Tot nu toe hebben Messe Berlin en Gfu gezamenlijk IFA georganiseerd. Dit contract loopt echter in 2023 af en Gfu wil IFA herpositioneren met andere partners; de onderhandelingen met het beursbedrijf lopen nog.

In de toekomst zal een consortium van Gfu met de Britse evenementengigant Clarion Events en de investeringsmaatschappij Aquila als organisator optreden. Aquila maakt deel uit van het imperium van de Berlijnse ondernemer Werner Gegenbauer, wiens familieholding wordt geleid door Christian Göke, die tot eind 2020 CEO was van de Berliner Messe.

Heithecker zou Göke naar verluidt voortdurend van informatie hebben voorzien over de IFA en de status van de onderhandelingen, terwijl dat niet was toegestaan.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond