Deel dit artikel
-

Infographic: Deze 10+1 punten moeten Nederland kickstarten

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart 2021 is op initiatief van Techleap.nl het manifest KickstartNL opgesteld. Het manifest is een uitnodiging aan politici, beleidsmakers en andere geïnteresseerden om met Techleap.nl en de techsector het gesprek aan te gaan over de cruciale rol van startups en scale-ups bij de kickstart die Nederland nu nodig heeft.

In het manifest pleiten meer dan 100 organisaties, waaronder Picnic, Felyx, Slingshot Ventures, TechGrounds en Founded in Groningen voor 10+1 maatregelen die Nederland klaar moeten maken om zich uit de crisis te innoveren.

De ondertekenaars pleiten ervoor de arbeidsmarkt te vernieuwen en inclusiever te maken, zodat startups en scale-ups hun groeiend aantal openstaande vacatures met het beste nationale en internationale talent kunnen vervullen. Daarnaast moet worden voorzien in laagdrempelige toegang tot wetenschappelijke kennis en passende financiering om ondernemers de kans te bieden hun bedrijf te laten schalen. Ook moet kennis over technologie binnen de overheid beter geborgd worden.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond