Deel dit artikel
-

Informatietarief 0900-nummer verdwijnt

Vanaf juni 2014 mogen bedrijven met betaalde klantenservicenummers hun klanten geen extra kosten per minuut meer in rekening brengen. Bedrijven mogen dan alleen maximaal 1 euro per gesprek vragen naast de gewone belkosten voor dat gesprek.

Nu vragen bedrijven vaak aan hun klanten een apart ‘informatietarief’ per minuut, bovenop de belkosten. Dat mag straks niet meer. Het geldt zowel voor bellers die een eenmalige aankoop hebben gedaan als voor bellers waarmee een bedrijf een vaste klantrelatie heeft.

Bedrijven krijgen tot 13 juni 2014 de tijd om deze nieuwe regels in te voeren.

Op dit moment betalen mobiel bellers naar een 0900-nummer een hogere buiten bundeltarief met uitschieters naar 1,30 euro per minuut. Vanaf juli betaalt men de gewone belkosten (bijvoorbeeld gewone bundeltarief of prepaid tarief dat de klant ook betaalt naar een gewoon vast nummer).

Deel dit bericht

3 Reacties

Wil

Jammer dat er geen bronvermelding is. Het is wat kort door de bocht want nu lijkt het dat alle 0900-nummer straks geen geld meer kosten…

Hans Benschop

Hierbij een link naar de regelgeving:
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2013-11504.html

Dan kun je zien of het voor jou van toepassing is.

Bouke Majoor

Sinds vanochtend wordt er in diverse media geschreven over de wijzigingen in de tarieven voor 0900-nummers. In een aantal gevallen is de berichtgeving onvolledig of zelfs onjuist.

Per 1 juli 2013 worden er 2 zaken gewijzigd:
1. Het verkeerstarief van het bellen naar een 0900-nummer wordt gelijk gesteld aan het bellen naar een regulier vast nummer.

2. De melding die wordt afgespeeld wanneer je naar een 0900-nummer belt wordt uitgebreider. Zowel het starttarief, het verkeerstarief als het informatietarief moet genoemd worden.

per 13 juni 2014 Maximaal € 1,- per gesprek voor een klantenservice:

Onze uitgebreide reactie op de onvolledige berichtgeving staat hier: http://www.voys.nl/nieuws/kosten-voor-bellen-naar-0900-nummers-omlaag

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond