Deel dit artikel
-

ING: Pakketvervoer bouwt voort op impuls van 2020

Het pakketvervoer en de e-commerce logistiek waren in 2020 het grote lichtpunt voor de transport en logistieksector. De toch al forse groei van e-fulfilment kreeg eind 2020 opnieuw een nieuwe impuls, waarmee het aantal in Nederland bezorgde pakketten ruimschoots boven de 500 miljoen uitkwam. Dit blijkt uit het nieuwe vooruitzicht transport en logistiek van ING Economisch Bureau.

Met retailers zoals Blokker, Mediamarkt en IKEA die zelf meer logistieke regie in ‘the last mile’ willen, kunnen andere bedrijven in het wegtransport hiervan meeprofiteren, stelt ING.

De impact van de coronacrisis valt tot dusver mee in het goederenvervoer, maar juist flink tegen in het personenvervoer. Bovendien begint het jaar voor de luchtvaart en het OV in een nieuw dal.

In de transport en logistiek van goederen bleef de volumedaling in 2020 naar verwachting beperkt tot gemiddeld zo’n 3 procent. Dit zal in 2021 met 1,5 procent groei deels worden goedgemaakt. Voor wegtransporteurs waar de orderportefeuille gevuld bleef, was 2020 door matiging van lonen en het uitblijven van dure files zelfs een relatief goed jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond