Deel dit artikel
-

Innovatieagenda voor verzekeringssector gepresenteerd

Verzekeraars gaan gezamenlijk aan de slag met nieuwe mogelijkheden voor de markt, zoals cyberverzekeringen, blockchaintechnologie en Big Data. Dat staat in de innovatieagenda van het Verbond van Verzekeraars.  

De Innovatieagenda is een vervolg op een TNO-rapport uit 2013, waarin 150 maatschappelijke en technologische trends staan beschreven, en de opening van het insuranceLAB in 2015. Daar worden nieuwe diensten getest.

In de agenda, die in samenwerking met TNO is opgesteld, staan vijf actielijnen voor de komende twee jaar geformuleerd. De activiteiten van verzekeraars hebben steeds meer te maken met digitalisering en innovatie. Dus moeten nieuwe kansen en obstakels in kaart worden gebracht.

Naast het verkennen van kansen en obstakels voor de sector, zullen verzekeraars onder leiding van het Verbond het gesprek aan gaan met toezichthouders zoals AFM en DNB om ruimte te creëren zodat zij kunnen experimenteren met nieuwe mogelijkheden.

Het Verbond zal ook verder inzetten op innovatiesessies, trendavonden, workshops en hackatons voor verzekeraars om innovatie en verandering te stimuleren.

Ook zal het idee van De Kannibaal verder worden uitgewerkt, waarin een team binnen een verzekeraar probeert om het eigen bedrijf te ‘disrupten’ door bijvoorbeeld de eigen business ter discussie te stellen.

Ten slotte wordt er een Advisory Board opgericht, waarin verzekeraars en externe partijen zullen plaatsnemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond