Deel dit artikel
-

Einde inschrijvingstermijn LOEY Awards nadert

Edwin Hengstmengel, Manager Business Development bij Van den Ende & Deitmers, een van de organisatoren van de LOEY Awards, hoopt tussen de inzendingen zowel de grote internetondernemers als de minder voor de hand liggende online ondernemers terug te vinden.

(meer…)

Deel dit bericht

8 Reacties

Marcel Vermeulen

Nee…das een draagvlak creëerden. Starters een minimale omzetgrens van vijfhonderdduizend euro geven… Das niet echt een starter meer. Lijkt mij een platform voor de happy fee die we al kennen en al genoeg awards krijgen toe bedeeld. Zo worden de groter alleen maar groter en houden we kleintjes klein. Trouwens een redelijk bekrompen methode om op basis van omzet de toelating vast te stellen. Zegt helemaal niets over de kwaliteit van de ondernemer

Karel Kolb

@marcel goed nieuws, de eis is 50k, niet 500.

Guido Terwijl

Beste Marcel,

Dat staat er dus helemaal niet.

Engels

Nou, omzet lijkt me een uitstekende graadmeter voor ondernemerskwaliteiten. Er moet immers gewoon omzet en winst gemaakt worden om te groeien. Okee, okee, misschien een wat ouderwets denkbeeld, je kan je immers suf lenen en de EBITDA is wat telt, maar gewoon ouderwetsch vette winst, teindende de continuïteit te waarborgen, lijkt me een plus!
Zes komma’s, ik weet het.

martin

Ben het eens met Marcel. Waarom niet bij de starters de businesscase beoordelen op basis van onder andere originaliteit, potentie en overlevingskansenStarters die wel al een marktintroductie achter de rug hebben, maar juist beoordelen onafhankelijk van de reeds gerealiseerde omzet. Dan stimuleer je nieuwe initiatieven. Vele goede initiatieven sneuvelen voortijdig door gebrek aan goede adviezen, gebrek aan financiën, gebrek aan de juiste contacten, etc. Zeker in een markt waar elke nieuw initiatief moet opboksen tegen de Groupons, Googles en andere gevestigde groten in deze wereld, terwijl de concepten misschien goed zijn.

Edwin Hengstmengel

Beste Marcel, Martin,
De minimale omzet is 50k. Zie hiervoor http://goo.gl/H8xmH. Enige uitleg kan helpen. Een criteria voor starters is voor ons dat zij gestart zijn en niet een ‘idee’ hebben. Dat kenmerkt ook het ‘just do it’ karakter van de ondernemer. Daarbij komt dat dit slechts een toelatings criteria is. Daarna zal de jury zich – juist – vooral richten op criteria als ambitie, doorzettingsvermogen, potentie etcetera. Wat mij betreft verschillen wij dan ook niet van mening. Het omzet criteria zorgt er alleen voor de wij de avond doorbrengen met ondernemers en niet met een groep mensen met plannen en ideeen. Marcel is dus van harte welkom! Edwin Hengstmengel

martin

Beste Edwin, dank voor je toelichting. Voor de goede orde, ik bedoel juist die ondernemers die reeds gestart zijn, de “just do it” types. Vaak zijn dat juist de mensen die in het diepe springen met het geloof in eigen kunnen, maar wel degelijk de behoefte hebben aan goede raad en adviezen van de “experts”. juist omdat men zeker in het begin alleen maar bezig is te overleven, terwijl hun initiatief misschien veel toegevoegde waarde heeft voor de markt. Zeker als het om compleet nieuw concept gaat, dat nog nergens bestaat, maar wel enorme potentie heeft. Vaak ook is de ideeën man niet de zakenman.

Jannemiek - Emerce

Het gaat inderdaad om een omzet van 50.000 euro in een van de boekjaren van de afgelopen vijf jaar. Niet 500.000 zoals er eerst stond.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond