Deel dit artikel
-

Internet Archive redt Flash content

Non profit organisatie Internet Archive gaat Flash animaties en games bewaren voordat Adobe de ondersteuning voor Flash beëindigt.

De organisatie heeft ondersteuning voor Flash toegevoegd aan zijn Emularity-emulatie, zodat Flash-inhoud gewoon kan worden afgespeeld in de browser zonder plugin. Het systeem is gebaseerd op Ruffle, een Flash emulator die Internet Archive momenteel ontwikkelt.

Meer dan 1.000 games en animaties zoals Badger, Mario Combat en Loituma Girl zijn reeds beschikbaar in de collectie.

Adobe stopt eind dit jaar met ondersteuning voor Flash, een animatietechnologie die het gebruik van plugins vereist. Dat was tevens zijn grootste zwakte. Veel beveiligingslekken ontstonden door Flash.

De meeste browsers (Safari en Chrome) waren Flash al aan het uitfaseren. Mozilla stopt op 26 januari met Flash-ondersteuning in Firefox.

In januari 2021 zal Microsoft Flash Player-versies van voor juni 2020 standaard in Edge Legacy en Internet Explorer 11 blokkeren.

Ook zal Flash Player uit Chromium Edge verdwijnen, de nieuwe Edge-versie gebaseerd op de open source Chromium-browser.

Volgend jaar zomer wordt de update die Flash Player uit Edge Legacy en IE11 verwijdert onder gebruikers van Windows 10, Windows 8.1, Windows Server 2012 en Windows Embedded 8 uitgerold.

Deel dit bericht

1 Reactie

KoalaBear

Zo heb je ook nog verschillende andere projecten die al jaren bezig zijn:
https://bluemaxima.org/flashpoint/ (met afstand de grootste)
http://www.flashgamearchive.com/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond