Deel dit artikel
-

‘Introductie nieuwe Playstation en XBox vertraagd door virus’

Steeds meer fabrieken in China worden getroffen door de virusuitbraak. Aanvankelijk zijn fabrieken van grote techbedrijven nog blijven doordraaien, maar die van Foxconn en Chongqing Changan Automobile blijven voorlopig gesloten. Chinese fabrikanten als Oppo, Xiaomi, Lenovo en Huawei gaan de gevolgen zeker merken.

Algemeen wordt rekening gehouden met de vertraging van de productie van nieuwe iPhones en AirPods. Facebook heeft orders voor zijn Oculus Quest headset al afgeblazen. De Tesla 3, die ook in China wordt vervaardigd, is vertraagd.

Analisten vermoeden dat het coronavirus ook de introductie van de XBox Series en Playstation 5 zou kunnen vertragen. Deze worden (gedeeltelijk) in China geproduceerd en de nieuwe spelcomputers moeten eind dit jaar al in de winkels liggen.

Het aantal besmettingen is volgens de officiële cijfers van de Chinese gezondheidscommissie gestegen naar bijna 40.000. Het aantal besmette personen in de Chinese provincie Hubei steeg met 2.500 naar 29.631.

Elektronicafabrikant Foxconn is begonnen met het produceren van mondkapjes, meldt de BBC vrijdag. Het Chinese bedrijf streeft ernaar om eind deze maand twee miljoen gezichtsmaskers per dag te produceren.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond