Deel dit artikel
-

Investeerder Henk Keilman failliet

Het investeringsvehikel van Henk Keilman, onder meer bekend van Dragons Den, is failliet. De voormalige telecomondernemer zat de laatste tijd vooral in groene energie, maar had ook belangen in de mediasector.

Investeringsmaatschappij RIG investments is vrijdag failliet verklaard, meldt zakenblad Quote. Keilman bevestigt dat hij liquiditeitsproblemen heeft, maar wil proberen zijn onderneming te redden. Het faillissement werd aangevraagd door zijn voormalige advocaat Marcel Fruytier en de Belgische consultant en zakenpartner Marc Gryspeerdt. Die krijgen nog 150.000 euro.

Deze zomer meldde het FD reeds dat Keilman een schuld had van twee miljoen euro.

Keilman maakte zijn grootste klappers in de jaren negentig toen hij in het telecombedrijf NetSource investeerde. Dat bedrijf werd voor vierhonderd miljoen dollar aan Global Telesystems verkocht. In november 2003 stopte RIG geld in 2Waytraffic (van Unico Glorie en Taco Ketelaar), die de rechten van “Who Wants To Be a Millionaire?” verwierf. Voor de verkoop van het interactieve tv-bedrijf aan Sony Pictures kregen de aandeelhouders 145 miljoen euro. Ook zat Keilman met geld in het geflopte Commodore Gaming.

Vanaf 2006 verlegde Keilman zijn aandacht naar groene energie.

Deel dit bericht

7 Reacties

Edo van Santen

hier een “spirituele en ondernemende” Henk Keilman in betere dagen: http://www.youtube.com/watch?v=nOSPaRFE0LY

Christian

Ongelooflijk dat je ondanks zulke klappers nog in de schulden kan raken. Je hebt ergens toch nog wel financiële reserves? In ieder geval verwacht ik niet dat hij meer zoveel aanvragen krijgt als in dit interview wordt gesuggereerd http://www.destatus.nl/vent/interviews/henk-keilman.aspx. Ik wens hem in ieder geval veel succes toe om alles te redden.

Koen

Een smet op zijn blazoen!

Wil

Ik ken hem van rond de eeuwwisseling. Hij ging toen met telecomproducten in de netwerkmarketing (MLM) business. Niet mijn cup of tea. Hij heeft een geweldige babbel en verkopen kan hij als de beste.

sjaak

ah joh, die heeft natuurlijk al lang wat centjes geparkeerd in een veilige haven, buiten NL. Maak je om ome Henk maar geen zorgen hoor.

verder: lekker belangrijk dat hij failliet is gegaan. Morgen gaat hij weer iets anders opzetten, dat hartstikke goed gaat lopen. Go go go Henk!

karel

@sjaak, dit riekt een beetje teveel naar een telegraaf-lezer reactie. Waar baseer je dit allemaal op?

Miranda Kathagen

Henk neem eens even contact met mij op! Groetjes Miranda Kathagen

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond