IoT Button van Amazon verkrijgbaar in Europa

Een kastje bij de deur waarmee Airbnb-gasten in- en uitloggen of in de huiskamer om de lampen op standje ‘romantisch’ te zetten. Dat zijn slechts twee van de toepassingen waarvoor ontwikkelaars de IoT Button van Amazon kunnen gebruiken. Hij is nu ook in Europa op de markt.

Amazon maakte de beschikbaarheid van het kastje eind vorige week bekend. Het apparaatje is te zien als een activatieknop voor iemands favoriete digitale, online diensten.

Ontwikkelaars hoeven zich enkel af te vragen of een dienst een API of SDK heeft en welk aspect daarvan een consument zou aanspreken. Voor de een is dat het instellen van Philips Hue-lampen voor de ander Netflix aan- en uitzetten en voor de volgende is dat zijn favoriete pizza bestellen voor thuisbezorging of afhaal. Vanzelfsprekend spreekt de IoT Button ook direct met de AWS-infrastructuur van Amazon.

Algemene technische uitleg:

Hoe deze ontwikkelaar een ‘bierknop’ ontwikkelde:

2 Reacties

Was allicht wel aardig geweest om in het artikel te vermelden dat de IoT button nog niet naar Nederland wordt verstuurd.

Bron: “Starting today, the button can be ordered in the United Kingdom, Germany, France, Italy and Spain from the local Amazon retail websites. ”

https://aws.amazon.com/about-aws/whats-new/2017/06/announcing-availability-of-the-aws-iot-button-in-europe/

Heb je gelijk in, Merlijn. Aan de andere kant: zo ver zijn Duitsland en Engeland in sociale en geografische context nou ook niet meer. Ik bedoel: voor wie wil, moet het makkelijk te doen zijn.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond.

terug