Deel dit artikel
-

Jack Dorsey (Twitter) dumpt meer aandelen dan hij er koopt

Interim Twitter CEO Jack Dorsey kocht maandag 31.600 aandelen Twitter terug om het vertrouwen in zijn bedrijf te herstellen, maar uit documenten van beurswaakhond SEC blijkt dat hij sinds november vorig jaar eigenlijk nog veel meer Twitter-aandelen heeft verkocht.

In totaal heeft Dorsey, die vanaf volgende maand wellicht weer definitief CEO van Twitter wordt, 380.000 aandelen van de hand gedaan. Hij kocht daarvan nog geen tien procent terug.

Die aandelenverkoop is overigens legaal, en is vaak bedoeld als compensatie, maar heeft wel verbazing gewekt, zeker nu medeoprichter Ev Williams ook met enige regelmaat aandelen verkoopt en ook hij meer heeft verkocht dan gekocht.

Beleggers hebben Twitter de afgelopen flink afgestraft, en het terugkopen van aandelen is een manier om beleggers te overtuigen. Dat is ook precies van Dorsey maandag deed. Hij maakte de aankoop zelfs via Twitter bekend: Investing in @twitter’s future. De koers steeg 9 procent.

Deel dit bericht

1 Reactie

Jan

Deze mensen zijn vanaf dag 1 bezig met geld doorsluizen naar hun prive rekeningen. In werkelijkheid heeft Twitter nog nooit winst gemaakt. Slimme ondernemers die de investeerders goed weten te manipuleren, Twitter blijft een waardeloze website.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond