Deel dit artikel
-

Aantal gebruikers Twitter groeit weer

Er zit zowaar weer groei in het aantal actieve gebruikers van Twitter. Het aantal is het afgelopen kwartaal gegroeid naar 316 miljoen, van 288 miljoen vorig jaar en 303 miljoen in het vorige kwartaal. Het aantal mobiele gebruikers nam zelfs met 80 procent toe.

Twitter deed het in het afgelopen kwartaal in alle opzichten beter dan verwacht (pdf). Wel werd weer een verlies geleden van 136 miljoen dollar, maar dat was een jaar geleden nog 144,6 miljoen. De omzet ging 61 procent omhoog naar 502 miljoen dollar, 7 dollar per aandeel. Beleggers hadden 4 dollarcent verwacht.

Het gros van de omzet – 452 miljoen dollar – betreft advertentie-inkomsten. Ook die liggen 63 procent hoger dan een jaar geleden.

Twitter is echter niet tevreden over de groei van het aantal gebruikers in Noord Amerika, zijn belangrijkste markt, zegt interim CEO Jack Dorsey. Juist de geringe groei is wat beleggers in het verleden nerveus maakte. Volgens Dorsey moet Twitter simpeler worden in het gebruik en de waarde ervan beter communiceren.

Voor het komende kwartaal houdt Twitter rekening met een omzet van tussen de 545 en 560 miljoen. In de komende maanden hoopt Twitter ook weer een opvolger te vinden voor Dick Costello, die zijn taken op 1 juli neerlegde.

Opnieuw zijn trouwens twee directeuren van Twitter opgestapt. Todd Jackson (product management) krijgt een soortgelijke positie bij Dropbox. Christian Oestlien, verantwoordelijk voor de groei in internationale markten, gaat naar YouTube.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond