Deel dit artikel
-

Jiskoot en Deitmers naar Eyeworks

Oud-ABN-bankier Wilco Jiskoot en Hubert Deitmers gaan deel uitmaken van de Raad van Commissarissen (RvC) van de Eyeworks Groep. Het bedrijf sluit zijn beste jaar ooit af.

Jiskoot en Deitmers treden volgende maand toe tot de RvC van de tv-producent onder leiding van Reinout Oerlemans. Jiskoot adviseert al enige tijd diverse bedrijven waaronder AAC Capital Partners en Boekhoorn M&A en was in het verleden nauw betrokken bij de groei en ontwikkeling van producent Endemol.

Hubert Deitmers is medeoprichter en mede-eigenaar van investeringsfonds Van den Ende & Deitmers dat tevens aandeelhouder van Eyeworks is. Ook is hij lid van de Raad van Commissarissen van Nyenrode New Business School en lid van de Raad van Advies van ACE (Amsterdam Center of Entrepreneurship). Daarvoor was hij lid van de Raad van Bestuur van Endemol. Het is de intentie om de RvC uit te breiden tot drie leden.

In vergelijking met 2010 steeg het bedrijfsresultaat van Eyeworks (EBITDA) over het jaar 2011 met 12 procent naar 30,1 miljoen euro. De EBITDA-stijging kwam geheel tot stand door autonome groei. De totale omzet van de groep steeg met 9 procent naar 237 miljoen euro; de hoogste omzet ooit. Ook de nettowinst steeg en kwam in 2011 uit op 12,7 miljoen euro.

Alle vier de clusters van de Eyeworks Groep (met vestigingen in 17 landen) droegen bij aan de groei, laat het bedrijf weten. Cluster West-Europa profiteerde vooral van de stijgende ontwikkeling en verkoop van Nederlandse film- en tv-content. Het cluster Scandinavië liet verdere groei zien; na eerder al in Zweden is Eyeworks nu ook in Denemarken gestart met film en tv-drama.

Deel dit bericht

1 Reacties

Rob

Eyeworks gaat dus verkocht worden, zoveel is duidelijk. Jiskoot aan boord, omzet en winst stijgen nauwelijks meer laatste jaar, mooi moment om te exitten voor Oerlemans CS

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond