Deel dit artikel
-

Jitse Groen blijft CEO van Just Eat Takeaway.com

Aandeelhouders van Just Eat krijgen de meerderheid van de aandelen als de Britse maaltijdbezorger Takeaway samengaan. Dat blijkt uit een toelichting die vanochtend is gepucbliceerd. Aandeelhouders van Takeaway krijgen 47,5 procent van de aandelen.

Jitse Groen wordt CEO van beide bedrijven. Voorzitter van de combinatie wordt Mike Evans, voorzitter van de Raad van Bestuur van Just Eat. Het hoofdkantoor komt in Amsterdam.

De overnameprijs bedraagt 731 pence per aandeel, 15 procent hoger dan de slotkoers van Just Eat van afgelopen vrijdag. Het fusiebedrijf met als voorlopige naam Just Eat Takeaway.com zou op de beurs zo’n 10 miljard euro waard worden (pdf)

Dit weekend werd bekend dat Takeaway en zijn Britse concurrent willen fuseren. De bedrijven vullen elkaar goed aan omdat ze niet in elkaars vaarwater zitten. Takeaway is sinds 2017 niet meer actief op de Britse markt, maar nam in 2016 wel de activiteiten van Just Eat in de Benelux over. Just Eat is vooral actief in Engeland, Takeaway in de Benelux en Duitsland.

Door de fusie ontstaat veruit de grootste maaltijdbezorger ter wereld. De twee bedrijven samen waren vorig jaar goed voor 360 miljoen bestellingen ter waarde van 7,3 miljard.

Uiterlijk 24 augustus moet Takeaway volgens de Britse beursregels bekendmaken of het de intentie heeft om een bod te doen, of dat er geen bod volgt.

Foto Just Eat

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond