Deel dit artikel
-

Takeaway in gesprek met Just Eat over fusie

Takeaway.com, het moederbedrijf van Thuisbezorgd, zegt dat het in gesprek is met Just Eat voor een fusie ter waarde van 9 miljard pond. Die gesprekken zijn al geruime tijd gaande.

Uiterlijk 24 augustus moet Takeaway volgens de Britse beursregels bekendmaken of het de intentie heeft om een bod te doen, of dat er geen bod volgt.

Ook het Zuid-Afrikaanse Naspers en Uber zouden volgens Sky interesse hebben gehad in Just Eat.

Met de fusie lijkt Takeaway weer terug te keren naar de Britse markt. Takeaway is sinds 2017 niet meer actief op de Britse markt. Just Eat bleek een te sterke tegenstander. Takeaway nam in 2016 wel de activiteiten van Just Eat in de Benelux over.

Begin dit jaar wilde topman Jitse Groen nog niks weten van een mogelijke fusie met het Britse Just Eat. De activistische aandeelhouder Cat Rock, dat zowel een belang heeft in Just Eat als in Takeaway, had een dergelijke fusie voorgesteld.

In december nam Takeaway nog alle Duitse bezorgdiensten van Delivery Hero over. Tegelijk werd Delivery Hero aandeelhouder.

Takeaway betaalde voor het Duitse belang 930 miljoen euro, waarvan 508 miljoen in cash en 422 miljoen aan Takeaway aandelen

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond