Deel dit artikel
-

Jitse Groen: Fusie met Delivery Hero niet uitgesloten

Oprichter en topman van Takeaway.com Jitse Groen sluit niet uit dat zijn bedrijf op enig moment zal fuseren met de internationale concurrent Delivery Hero. De gedachte daarachter is dat er per markt maar ruimte is voor één topspeler.

De markt voor online maaltijdbestellingen en thuisbezorging is er een van alles of niets. Wie eenmaal marktleider is, blijft dat voor jaren en alle concurrerende partijen daaronder verliezen na het omslagpunt van de nummer één snel marktaandeel. De marktplaats waar iedereen is, daar gaat iedereen naartoe.

In een vraaggesprek met de Tagesspiegel claimt Jitse Groen dat zijn bedrijf inmiddels marktleider is en dat hij twintig tot dertig procent meer orders verwerkt dan de nummers twee en drie op die markt.

Hoe dit getal zich verhoudt met de cijfers van april 2017 is niet helemaal duidelijk. Toen zei Groen tegen de VEB: “Onze concurrent heeft twee merken in Duitsland, Lieferheld en Pizza.de. Het grootste merk heeft ongeveer de helft van onze omvang, gemeten in aantal bestellingen.”

Geografisch gezien overlappen de activiteiten van Takeaway.com en Delivery Hero slechts in kleine mate. De Duitsers zijn boven ook actief in andere markt dan Groens bedrijf. Delivery Hero is ook eigenaar van Foodora en is actief met Thuisbezorg-achtige bedrijven in Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië.

Foto: kennejima (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond