Deel dit artikel
-

Jongeren vinden bellen maar eng

38 procent van de jongeren die werd ondervraagd door Motivaction vindt mobiel bellen maar eng, dit tegenover 15 procent van de oudere generatie Nederlanders (31 tot en met 70 jaar).

Uit het onderzoek blijkt dat 89 procent van ondervraagde jongeren hun vrienden eerder een berichtje stuurt dan dat ze bellen. Berichten beperken zich niet alleen tot tekst, jongeren geven aan dat ze onder andere regelmatig videobellen en online platformen als WhatsApp en Snapchat gebruiken in het contact met vrienden.

Als er al gebeld wordt , dan is dat eigenlijk omdat er geen wifi is, of om te bellen met ouders. Al sturen de meeste jongeren familie liever ook een bericht.

Jongeren wordt vaak verweten dat ze minder contact met elkaar hebben, maar deze groep communiceert volgens Motivaction juist meer dan ooit. De helft van de jongeren geeft in het onderzoek aan meer dan twee uur per dag via hun smartphone te communiceren, en dat hun app-, bericht- of chatgesprekken aanzienlijk langer zijn dan hun telefoongesprekken.

Dit bericht is 22 keer gedeeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond