Deel dit artikel
-

Joop Drechsel stapt in Berlijns Comtravo

De voormalig topman van BCD Travel en investeerder Walvis Group Joop Drechsel investeert in het Duitse Comstravo en krijgt daar ook een toezichthoudende rol.

Drechsel doet mee aan de verlengde Series A-ronde van Comtravo waar ook Micrsofts fonds M12 aan meedoet. Samen leggen ze negen miljoen euro in. Daarmee komt het totaal in deze financieringsronde op dertig miljoen euro.

In september sloot de ronde oorspronkelijk. Die werd geleid door het Nederlandse fonds Endeit Capital met participatie van Deutsche Bank, creandum, Project A, btov, AER Ticket en Jan Valentin.

Comtravo uit Berlijn is een technologiebedrijf met 130 werknemers dat zich richt op het verkopen van zakelijke reizen: vluchten en hotelverblijf. Met zelfontwikkelde technologie weet het zestig procent van de boekingen van individuele reizen geheel automatisch af te handelen. Bij groepsreizen wordt nog een van de tientallen eigen medewerkers ingezet voor praktische ondersteuning.

Met het nieuwe geld wil het bedrijf, dat zich enkel op de Duitstalige markt richt, zijn automatiseringsgraad verhogen tot tachtig procent. Zo kan het meer boekingen afhandelen met evenveel mensen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond