Deel dit artikel
-

Jumbo gaat thuisbezorgen ‘in hoog tempo’ uitrollen

De laatste drempel om internetbestellingen bij supermarkt Jumbo thuis te laten bezorgen is gisterenavond genomen. Franchisenemers stemmen in met plannen in die richting. Jumbo zegt de thuisbezorgdienst in hoog tempo te gaan uitrollen.

Gisterenavond gingen franchisenemers van Jumbo Supermarkten akkoord met de logistieke plannen van het bedrijf uit Veghel. Zij mogen de online gekochte thuisbezorgde boodschappen aan hun eigen omzet toerekenen. Die komt dus niet in de boeken van de centrale webwinkel, een plus voor de lokale franchisenemers.

Nu deze organisatorische horde is genomen, wil de supermarktketen haast maken om zijn bezorgnetwerk op te tuigen. Deze week krijgt Utrecht de primeur, want daar wordt de lokale proef omgezet om een vaste dienst.

In een persbericht schrijft de leiding: “Delen van de regio’s Utrecht en Eindhoven kunnen als eerste gebruikmaken van de service, daarna volgen ook de regio’s Apeldoorn, Brabant, Noord Limburg, Nijmegen, Arnhem en grote delen van de Randstad.”

Jumbo hoopt uiteindelijk een à twee procent van zijn omzet via internet te realiseren. De online boodschappen worden centraal verzameld in het efulfilmentcenter in Den Bosch en vervolgens bezorgd door medewerkers van lokale Jumbo’s, “desgewenst tot in de keuken”.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond