Deel dit artikel
-

Just Eat bezorgt boodschappen supermarkt

De Engelse zuster van Thuisbezorgd.nl, Just Eat, wordt flitsbezorger voor supermarktketen Asda.

Het is voor Just Eat de eerste samenwerking met een supermarkt. Normaalgesproken bezorgt het overwegend currys, pizza’s, sushi, pokebowls en andere snelle maaltijden.

In eerste instantie zullen de fietskoeriers rijden voor vijf Asda-supermarkten. Klanten krijgen een selectie van het normale assortiment via de app aangeboden.

Er worden publiekelijk geen beloftes gedaan over bezorgtijden. Just Eat durft nog geen stelling te nemen richting concurrenten als flitsbezorgers Getir en Gorillas.

Een deel van de beleggers in het aandeel Just Eat Takeaway wil dat het bedrijf sneller actief wordt als flitsbezorger van supermarktboodschappen. Ze zien die markt als een niet gegegrepen kans. Topman Jitse Groen laat zich niet dwingen en kiest zijn eigen tempo en strategie. Zo werd onlangs duidelijk in een update aan de financiële markt.

In de VS speculeren investeerders als op een aanstaande consolidatie van de markt voor flitsbezorgers. De bereidheid tot investeren in deze categorie is verdwenen. Men kijkt aan hoe de dynamieken zich komende tijd in wiens voordeel ontvouwen.

Foto: Darren Bertram (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond