Deel dit artikel
-

Tesco sluit distributiedeal met Gorillas

De Engelse supermarkt Tesco legt een populair deel van zijn assortiment in de schappen bij Gorillas. De flitsbezorger krijgt een eigen magazijn achterin de supermarkt.

Het is de eerste samenwerking van Gorillas in Engeland met een supermarkt. Tesco is van plan de deal over meerdere locaties uit te rollen, maar is wel gebonden aan het beschikbaar zijn van overtollige ruimte in het winkelmagazijn. Alleen dan kan Gorillas daar zijn handel optuigen.

Eind vorige week maakten de bedrijven de samenwerking bekend. Het eerste tastbare resultaat daarvan wordt zichtbaar in Londen. Meer specifiek: in Thornton Heath, elf km2 groot en onderdeel van Croydon in het zuiden van de metropool. Het gebied heeft zo’n 66.000 inwoners.

Klanten hebben de keuze uit tweeduizend verschillende producten in de Gorilla-app. Na bestelling worden de items razendsnel verzameld, gescand en door een koerier bezorgd voor een enkele euro extra aan bezorgkosten. Het prijspeil zou verder vergelijkbaar zijn met dat in de winkel.

Na Thornton Heath volgen er nog vier locaties. Het is nog niet bekend welke dat zijn. Tesco zal deze casus gebruiken om te analyseren of en waar het de samenwerking verder kan uitbreiden.

Eerder dit jaar lanceerde de supermarktketen ook zelf een flitsbezorger onder de naam Tesco Whoosh. Dat levert echter niet binnen tien maar binnen zestig minuten de gewenste boodschappen thuis. Whoosh is reeds actief in vijftig Tesco Express-winkels. Naar verwachting zijn dat er honderd tegen het einde van het jaar. Binnen deze context is Gorillas een extra maar extern verkoopkanaal voor de supermarktketen.

Foto: altotemi (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond