Deel dit artikel
-

Kamp overweegt overdraagbaarheid vliegtickets

Minister Kamp (Economische Zaken) gaat onderzoeken of consumenten ongebruikte vliegtickets kunnen overdragen aan andere reizigers. Daarmee gaat de wens van een online dienst als Tradeyourtrip in vervulling.

Consumenten die hun vliegreis annuleren, bijvoorbeeld uit angst voor het Zika-virus of voor terroristische aanslagen, zijn in de meeste gevallen hun geld kwijt. Dergelijke situaties vallen niet onder de dekking van een annuleringsverzekering, en luchtvaartmaatschappijen rekenen vaak 100 procent annuleringskosten.

Consumenten met een pakketreis (vlucht en hotel) mogen bij annulering hun reis – onder voorwaarden – overdragen aan een ander. Bij een los vliegticket staan luchtvaartmaatschappijen dat niet toe.

Samen met reismarktplaats Tradeyourtrip zijn handtekeningen verzameld om zo via een burgerinitiatief het onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten.

Minister Kamp heeft inmiddels aangegeven dat hij in gesprek zal gaan met de Consumentenbond en brancheorganisaties zoals de ANVR en de Barin en luchtvaartmaatschappijen. De minister zal in zijn onderzoek onder meer kijken naar fraudegevoeligheid, veiligheid en prijseffecten van het overdragen van vliegtickets.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond