Deel dit artikel
-

Kijkaandeel RTLZ zakt nog verder weg

RTLZ heeft dinsdag na het debuut van maandag nog eens bijna de helft van zijn kijkers verloren. Van gemiddeld 14.000 kijkers ging de zender overdag naar 8000 kijkers. ’s Avonds zakte dat aantal nog eens naar 4000. Maandag stond het gemiddelde nog op 17.000 kijkers.

De tegenvallende kijkcijfers hebben deels te maken met de geringe beschikbaarheid van de zender. Naar nu blijkt hebben verschillende kabelbedrijven moeite met de hoge eisen die RTL stelt. Kabelbedrijf Stichting Kabel Veendam (SKV) zegt in een verklaring dat ‘de onderhandelingen vanwege de doorgifte-eisen, technische eisen, hoogte van het doorgiftetarief, opname in het basispakket en plaats in de zenderlijst gecompliceerd zijn’.

Naast SKV geven CanalDigitaal, Online.nl, Caiway, Tele2, Delta Kabel, SKV en Kabelnoord de zender niet door. Caiway heeft definitief afgehaakt. Zeker 800.000 klanten van Ziggo ontvangen de zender niet omdat die alleen in het digitale pakket zit.

Zenderdirecteur Marco Louwerens van RTL Z verklaarde dinsdag dat de ‘absolute cijfers zoals verwacht nog laag zijn’, maar dat de doelgroep de zender nu al weet te vinden.

Deel dit bericht

33 Reacties

willem

een artikel in Follow the Money heeft meer inhoud dan 24 uur gewauwel op RTLZ.

fam.marbus@gmail.com

Zo jammer, dat deze zender niet meer via canal digitaal te zien is. Het was mn favoriete zender, stond de hele dag aan op de achtergrond, echt heel jammer. groet ingrid marbus

Albert

Zit bij Ziggo ook ongecodeerd op de kabel (SD)

Willem

Tja als de zender alleen nog maar te ontvangen
is via het digitale kastje en niet meer analoog
kun je dit verwachten.
Ik keek dagelijks in de woonkeuken analoog.
Nu moet ik naar de woonkamer voor het bekijken
via het digitale kastje en dat gebeurt dus amper.
Eigen schuld zou ik zeggen.

Trudi

zoek me een rotje waar ik rtlz kan vinden op aut.indelen niet en nu weer handmatig indelen ook niet,
waar moet ik zoeken?? SD S of alleen cijfers??? had de zender ook de hele dag aan zeker bij calamiteiten elk uur updates, wat een puinhoop, ook op de website Ziggo géén informatie….

Niels

Misschien is televisie kijken op deze manier niet meer van deze tijd en hebben mensen een andere vorm gevonden voor het tot zich nemen van informatie. Het oeverloos gelul en het uitmelken van de paar topics die er zijn, worden mensen een keer moe. Wellicht dat de vroegere kijker zich steeds meer richt op het snel relevant nieuws tot zich nemen en dan weer tot de orde van de dag komen.

Maar ja, met die gedachte kunnen alle zenders wel naar de eeuwige jachtvelden worden verbannen. Misschien horen ze daar inmiddels ook wel thuis.

Peter

Heel jammer dat RTL Z niet meer via canal digitaal te zien is , s’morgens bij het opstaan was het eerste wat ik deed deze zender aanzetten tot 6 uur s’avonds .

Marja

ik heb canal digitaal. Als trouwe kijker van RTL Z, moet ik gewoon afkicken dat ik niet meer kan kijken. Ik zette de televisie ‘s-ochtends aan op RTL voorbeurs en vervolgens stond hij de hele dag aan en zo kon ik, wanneer ik langs liep gelijk de beurs in de gaten houden en het nieuws. Hierdoor hoefde ik niet steeds op de computer te kijken.
ik hoop dat canal digitaal de zender RTL Z toch nog toevoegt, er zijn zoveel zenders te ontvangen, dan kan zo’n Nederlandse zaken en beursinformatie zender er ook wel bij, voor deze doelgroep is er verder weinig.

Hans Mensink

ik mis met de zender werkelijk het uitgebreide financiële nieuws en heb gezocht waar ik deze kan ontvangen. Nergens. Jammer, want ook het overige nieuws van goed.

Dan Visser

Ik heb een klacht bij de ACM in gediend (Autoriteit Consumenten Markt). RTL Z uit het pakket RTL betekent: Wel betalen met het zelfde Canal Digital-abonnement, maar niet meer de inhoud die daar bij hoort. Daarmee voldoet Canal Digital niet meer aan zijn abonnements-verplichtingen. Ik heb 5 euro minder abonnement voorgesteld en de ACM gevraagd hierop toezicht uit te oefenen. Het is namelijk zowel wettelijk als vanwege het concurrentiebeginsel dat Canal Digital verplicht is fundamentele informatie over beurs en zakenwereld door te geven aan hen die daartoe een abonnement bij Canal Digital hadden afgesloten.

Truus

beetje een flauwe kul zender…

leo zevenbergen

Inderdaad business NOT as usual…..

Peter Kuijt

Heel vervelend allemaal als je met tele 2 zit heb je van de een op de andere dag geen RTLZ meer
Heel dom want ik had het graag op staan

Nydia M.

GOED ZO, <>. Hopelijk zet jouw klacht zoden aan de dijk. Het niet krijgen van deze toegevoegde informatie van RTLz heeft een repressief karakter. Zonder die informatie is het makkelijker om belangrijke informatie en vooral achtergrond informatie over het hoofd te zien. —-DAT KAN NIET…— Soms gaat de realiteit niet alleen -PUUR- om “centen”.

Huub isendoorn

Door het definitief afhaken van Caiway ben ik genoodzaakt op zoek te gaan naar een andere aanbieder. Het zal duidelijk zijn dat ik hier vreselijk van baal.
Hoezo klantvriendelijk?

Dan Visser

Hoe meer mensen een klacht aanmelden bij de ACM, hoe groter de kans dat de ACM, Canal Digital tot de orde zal roepen, en zal eisen een oplossing naar gedupeerden te verzorgen.

gerhard

elk dag zoeken maar geen resultaat.
lachwekkend ? eigenlijk triest, zeker een beetje dom dom dooooom

Mia

Jammer, ik wilde naar het programma met Paul van liempt kijken, maar dat is niet mogelijk.

arno

Ik kijk nog analoog. Rtlz stond eigenlijk de hele dag aan, vooral voor het nieuws, dat ik beter en vooral aanmerkelijk objectiever vind dan het rechtse geluid van NPO. Heel jammer. Nu maar zoeken naar een buitenlandse zender.

cvoostrum

Digitenne van kpn geeft de nieuwe zender rtl z nieuws ook niet door. Ik vind dit erg jammer want als ik thuis was had ik de zender de hele dag aanstaan en nu kan ik niet meer naar het financiële nieuws kijken

D.G.Egberts

Mijn dag begon altijd met Voorbeurs en bleef op de achtergrond aanstaan tot18 uur. Heb me enkele dagen beurs gezocht maar De beurs niet gevonden.

A.W.Nooteboom

Rond uit belachelijk dat een veel bekeken zender zo maar verdwijnt ,nu moet ik mijn dagelijkse info.
op een andere manier zien te krijgen om op de hoogte te blijven .

Dus van een veel bekeken zender naar een bijna mini programma , de sponsoren zullen dit wel snel opgeven.

Jan A

Het lijkt een dom besluit om een nieuwszender zelfstandig te maken zonder er zeker van te zijn dat je de bestaande kijkers mee kunt nemen. Ga eerst in onderhandeling met je distributeurs en besluit dan…..!
We missen RTLZ zeer. De zender stond hier de gehele dag aan. Wordt dit de ondergang van RTLZ?

Bart

Mede gezien de beperkte doorgifte door de kabelboeren is het werkelijk onbegrijpelijk dat RTLZ niet gewoon via een livestream op internet is te zien. Dat biedt bijna iedereen de mogelijkheid om de zender te bekijken. Je krijgt bijna het idee dat RTLZ geen live-kijkers wil en dat er alleen maar teruggekeken mag worden.

Willem de Boer

Sta sinds dinsdag 8 sept 2015 op de camping met de schotel en ontvanger vanCanal Digital.
Miste direct RTLZ met zijn uitgebreide nieuws, jammer.

L. Boer.

vind het erg jammer en ik denk dat deze nieuwe zender, waar ze niet goed over nagedacht hebben geen lang leven zal hebben.

Frank

Deze zender zal ik niet missen. Zelden zulke slechte analisten horen brabbelen over de beurs en economie. Tenenkrommend en eigenlijk lachwekkend. En herhaling op herhaling op herhaling. Voor goed beurs en economisch nieuws kijk ik naar cnbc europe. De wereld bestaat namelijk uit wel meer landen dan Nederland.

duynstee boshart

ik vind het rond uit schokkend dat ik vandaag de zender niet kon vinden
schandalig en niet analoog kan kijken naar rtz jammer

anja

Wim van de Kamp

Ik was een trouwe kijker via canal digital en RTL analoog!!!!!!!Wat moet ik nu en wat gaat U doen???????
Gaarne uw reactie. W vd Kamp.

P. Bergen

Tja, wel jammer, ik had altijd rtlZ op staan. Het was wel veel herhaling maar ik vond het altijd wel vermakelijk en informatief, zo op de achtergrond tijdens werk.

peter jo

Het is de arrogantie ten top.
Een heel goed bekeken zender als RTL 7 om te dopen in RTL Z en dan nergens te verkrijgen. Ook niet via internet. Die directeur moeten ze maar gauw de laan uit sturen en weer terug gaan naar RTL 7 zoals voorheen.
Je ziet het de kijkcijfers lopen terug. Straks ook de reclame-inkomsten. Dat zal wel niet van zijn salaris afgaan. Die de laan uitgestuurde directeur krijgt volgens mij nog een flinke mee…

Ivo

Waarom zo boos op canaldigitaal? Zoals ik lees zijn er veel meer aanbieders die het niet doorgeven. Ga je die dan allemaal “aanklagen”?

Als je verder denkt: RTL heeft het besluit genomen om RTL Z niet meer via RTL 7 uit te zenden, maar er een aparte zender van te maken. En dat is echt niet gedaan vanuit barmhartigheid met de zakelijke kijker, maar waarschijnlijk vanuit het idee dat er met een extra zender, ook extra reclame-inkomsten te genereren zijn. Naast natuurlijk de bedrijven die een vermogen willen betalen om als “expert” aan te schuiven in de verschillende programma’s. Overigens zal dit tegenvallen als de kijkersaantallen niet snel gaan toenemen.

Verder gaat natuurlijk de klacht richting aanbieders zoals Canaldigitaal mank, omdat er veel meer aanbieders van RTL7 waren en je dus niet specifiek voor RTL 7 een aanbieder hebt gekozen. En bovendien kan je de aanbieder niet verantwoordelijk houden voor de programmering van de zenders. Als bijvoorbeeld RTL besloten had wegens tegenvallende kijkcijfers helemaal te stoppen met RTLZ en alleen nog maar teleshopping uit te zenden had je dit ook de aanbieder niet kunnen verwijten.

Als je wil klagen doe dat dan bij RTL, lijkt me…
Of stap over naar een aanbieder die het wel doorgeeft.

Eric

RTL-Z op 1 Jan. 2016 nog niet op de schotel, is bij ons einde Canal Digitaal !! Wat heb je nou als adverteerder te zoeken op een zender waar niemand naar kijkt ?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond