Deel dit artikel
-

Kleine helft Xbox-eigenaren speelt online

De minderheid van de Xbox-eigenaren betaalt Microsoft abonnementsgeld om online te kunnen gamen.

Uit een gelekt Microsoft-document, in handen van Seattle PI, blijkt nu hoeveel gamers er zijn met een maand-, kwartaal- of jaarabonnement op Xbox Live. Dat is Microsofts online gaming-omgeving.

Wereldwijd betaalt 56 procent van de Xbox Live-eigenaren voor de online-component van hun spelcomputer. Overigens zijn niet alle Xbox360-computers met internet verbonden, maar 17 miljoen van de in totaal 28 miljoen verkochte. De rest die Microsoft geen abonnementsgeld betaalt, kan wel spellen downloaden en chatten maar niet gamen.

Hoeveel Microsoft verdient aan de Xbox meldt het niet. De meest recente kwartaalrapportage geeft aan dat de divisie Entertainment & Devices 3,2 miljard dollar omzette.

Eigenaren van een Sony PS3 en Nintendo Wii kunnen ook online spelen met andere gamers, maar hoeven daar niet voor te betalen. In de Benelux is meer dan de helft van de PS3-spelers met internet verbonden.

Deel dit bericht

2 Reacties

vanmaanen

Ik vind het artikel een beetje rommelig. Gebruik zelf Xbox live ook. Voor de duidelijkheid: Xbox live – Zilver is de gratis variant, Gold de betaalde. De experience van Xbox live vind ik zelf beter dan die van de Sony Playstation 3. Wat hier verder niet bij staat is dat de Xbox de eerste next-generation console is (2005), ik ken veel mensen op Xbox die na enige tijd hun vaste spelletjes blijven spelen maar van Gold afstappen. De Playstation 3 is veel korter op de markt, daar zal het gebruik ook afvlakken vermoed ik. Eigenlijk is de conclusie die te trekken valt dat de betaalde variant van de Xbox net zoveel spelers trekt als de gratis PS variant. Dan doen ze het dus niet zo slecht volgens mij.

Peter

Ik denk dat het afvlakken bij de PS3 en Wii wel meevalt, omdat het gratis bij zit. Je hoeft niet periodiek de overweging te maken of je nog wel geld over moet hebben voor het multiplayer gedeelte. Het is vaak nog steeds zo dat de consument een spel koopt voor de singleplayer experience en dan het multiplayer gedeelte er als extraatje bij krijgt. Dit is overigens wel langzaam aan het veranderen, dus het zal mij niets verbazen als een Gold abonnement straks ook gratis gaat worden, puur omdat de publishers dat eisen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond