Deel dit artikel
-

‘KPN verkoopt VDSL als glasvezel’

Tenminste duizend mensen hebben zich bij advocatenkantoor Loonstein gemeld omdat zij VDSL als glasvezel kregen aangeboden. Loonstein heeft KPN een deadline gesteld die vrijdag is verlopen. Het telecombedrijf zegt meer tijd nodig te hebben voor een reactie.

De zaak kwam enkele weken geleden aan het rollen door een uitzending van TROS Radar. KPN heeft weliswaar glasvezelkabels laten aanleggen naar woonwijken, maar in bestaande huizenblokken is het laatste stuk vanaf de verdeelkast soms koperlijn. In dat geval kan alleen VDSL worden aangeboden. “Ook snel”, zegt een woordvoerster van KPN tegen Emerce. “Echte glasvezel tot aan het huis is duurder.”

KPN is aan het uitzoeken of er misverstanden zijn gerezen rond de aanbiedingen van glasvezel. “Daar zijn we nog mee bezig. De heer Loonstein krijgt in de loop van deze week antwoord.”

Volgens Chizkija Loonstein heeft hij 1500 klachten over KPN gekregen. “Daar zit van alles tussen, maar zeker duizend gevallen betreft de verkoop van ADSL als glasvezel. Met name in Apeldoorn en Roosendaal is geworven onder het mom van glasvezel, terwijl als mensen op de site van KPN een postcodecheck doen, zij nul op het rekest krijgen.”

In veel gevallen is de snelheid hierdoor veel lager dan geadverteerd.

Loonstein zal vandaag of morgen besluiten of er namens gedupeerden een dagvaarding komt.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond