Deel dit artikel
-

Koers King onderuit: aantal betalende klanten neemt af

Gamebedrijf King, bekend van Candy Crush, heeft zijn allereerste kwartaalcijfers gepubliceerd na de beursgang in maart. Ondanks sterk gestegen omzet ging de koers vanmiddag hard onderuit op de Amerikaanse beurs. Het aantal betalende klanten neemt namelijk af.

De omzet van King steeg naar 607 miljoen dollar, de winst kwam uit op 127,2 miljoen dollar. Het aantal gebruikers nam ook toe, naar 481 miljoen. Daarvan gebruiken er 143 miljoen de games van King zelfs dagelijks. Maar wat beleggers zorgen baart, is dat het bedrijf maar 11,9 miljoen betalende gebruikers heeft, dat waren er in voorgaande kwartalen meer.

Ook moest King in een toelichting op de cijfers toegeven dat men maar een beperkt aantal games heeft waarmee geld wordt verdiend. Zo wordt een belangrijk deel van de omzet nog altijd gegenereerd door Candy Crush Saga en dat wordt per kwartaal minder.

Pas echt dramatisch waren vandaag de cijfers van Nintendo. Het gamebedrijf boekte afgelopen jaar 163 miljien euro verlies. De uitvinder van de Game Boy kampt met slechre verkopen van de Wii U. Ooit hoopte Nintendo negen miljoen Wii U’s te verkopen, maar dat is blijven steken op 2,7 miljoen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond