Deel dit artikel
-

Kopje koffie per copter

Het Amsterdamse A-lab lanceert de Coffee Copter. Met een heuse (mini)drone wordt de koffie bij je aan het bureau bezorgd.  

Daartoe dien je eerst een applicatie op je smartphone te installeren waarmee je je voorkeur (voor cappuccino, espresso, americano of een koffie verkeerd) kunt aangeven. De koffiebar geeft de bestelling dan mee aan de drone.

Je kunt de copter helaas nog niet bestellen. Er worden proeven mee gehouden in Amsterdam-Noord. Verschillende bedrijven nemen deel aan het experiment. Zo ontwikkelde Unc In de app en The Coffee Virus voor de koffie.

Deel dit bericht

7 Reacties

Farl

Geinig, maar zo komen wij nooit meer van onze plaats. Vet, ongezond en minder sociaal wordt onze toekomst. En de werkdruk past zich hier geleidelijk op aan: “Je kan toch even een coffeecopter bestellen, dat gaat veel sneller.”

Pas geleden is bewezen dat mensen langer leven als ze minimaal 1 keer per uur opstaan en even bewegen. Het was zelfs vele maken beter dan een paar keer per week naar de sportschool.

Brian

Beetje kort door de bocht, Farl. Onze toekomst hangt af van onze keuzes en niet per se van de technische snufjes. Als ik gewoon normaal beweeg en gezond eet, kan ik prima een koffiecopter gebruiken. En als je het filmpje bekeken hebt, zie je dat je evengoed nog van je plek moet. 😉

EVDP

Leuk bedacht, maar wat gebeurt er al er wel mensen in de hal lopen of op de trap? Moet er een baan vrijgehouden worden voor drones? En wat als er 20 mensen tegelijk koffie willen?

Femke Akkerman

Ik vind het ook een erg grappig idee, maar verwacht ook dat we mede door deze technische snufjes met de dag luier worden. Desalniettemin blijf ik groot voorstander van de technische vooruitgang, maar laten we ook dingen blijven bedenken waardoor het leuk is te (blijven) bewegen…

Femke Akkerman

Walking meetings bijvoorbeeld…Zie item Brandpunt van 19/10 door professor Erik Scherder…

Niek

Ik ben voor innovatie en dat weet iedereen om mij heen. Nu kan ik eindelijk antwoorden op de mogelijkheden van mijn iPad dat die weldegelijk koffie kan zetten. Maar de emergency Copter is helemaal een gave ontwikkeling. En kijk eens naar de drone reportage van de opbouw van het vreugdevuur door Duindorpers in Den Haag. http://wp.me/p2csB-2ym

Ronald van Engelen

Het verschil tussen werkelijk en bedachte toepassingen is het onderwerp van mijn artikel “Nieuwsbegrip – Drones voor kinderen”.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond