Deel dit artikel
-

Kortingssite Groupon naar Nederland via overname

De Amerikaanse kortingssite Groupon wordt met de overname van Citydeal uit Duitsland in een klap Europees marktleider met kortingssite.

Groupon wordt met de overname ook actief in Nederland, via MyCitydeal.nl.

De Amerikanen haalden vorige maand nog 135 miljoen dollar groeikapitaal op, onder meer bi Digital Sky Technologies en Accel Parnters. Daarmee financieren ze de Europese overname. Hoeveel voor Citydeal is betaald is niet bekend gemaakt.

Oprichter Andrew Mason zegt in een verklaring dat de internationale uitrol van zijn bedrijf sneller gaat door deze overname dan een Europese uitbreiding van land naar land.

Citydeal staat op het punt om sites te openen in Noorwegen en België

Het bedrijf is actief in het e-commercesegment wat ook wel met ‘social shopping’ wordt aangeduid. Gebruikers van de site schrijven zich in om in een bepaalde stad een item te kopen. Als er voldoende belangstellenden zijn voor, bijvoorbeeld, een LCD-televisie gaat Groupon naar de verkopen en bedingt een korting die ultimo oploopt tot 50 procent. Dat is de hoogste korting waar het naar streeft.

Eerder deze maand kocht Groupon het technologiebedrijf Mob.ly. Met diens technologie wil het mobiel winkelen bevorderen.

Groupon zegt dat het sinds een jaar winstgevend is.

Deel dit bericht

11 Reacties

Joshua

erg ambitieus en gewaagd om 135 miljoen te investeren in een kortingsplatform, dat onderhoudsintensief is (per stad opzetten en managen van promos) en waarvan het verdienmodel weinig groeikansen biedt (marge 10-15% op orderwaarde). Ik zie veel meer potentieel in online affiliate marketing, waarbij je als kortingsaffiliate een efficienter, sneller en automatischer promotie/advertentie machine kan opbouwen. Maar dan wel een vernieuwende kortingsite, zoals http://www.kortingsmarktplaats.nl – focus op overzicht van kortingen, alleen maar kwaliteitsshops en een dynamischere en leukere gebruikerservaring. Graag feedback op wat de lezers hiervan vinden …

Erwin

De lezers vinden vooral dat als je een URL in je artikel opneemt, dat je die dan ook klikbaar moet maken. GrErwin

Alex

@ Erwin: je bedoelt: http://www.kortingsmarktplaats.nl  Joshua heeft een punt: in Nederland lijkt per stad een aparte deal erg onderhoudsgevoelig en bovendien in een klein land met kleine steden moeten ze een vrij hoge conversie halen wil het interessant worden. Verder zou je je natuurlijk ook af kunnen vragen wat Groupon met de internationale uitbreiding wil bereiken: Schaalvergroting en daarmee hogere korting is niet de voor de hand liggende reden. Uitrollen van het platform? waarom ou je dan overnemen? Evengoed zijn ze in staat geweest om van gerenommeerde investeerders een toch niet onaanzienlijk bedrag los te weken. Dat moet toch ergens voor dienen. Anyone?

Bas

Het starten van MyCityDeal in Nederland ging gepaard met de aanbieding een Nationale Bioscoopbon voor 1 euro. Dit zorgde voor een viral op facebook, de naam MyCityDeal stond dan ook ineens op de kaart. De hoge kortingen en het feit dat iedereen aan een soort van affiliate marketing kan doen na de aankoop (je krijgt een URL en wanneer mensen naar CityDeal gaan via de URL krijg je een leadvergoeding) is naar mijn mening een goede manier om fans te krijgen in plaats van klanten. Ik denk dan ook dat Groupon groot zal worden in Nederland.  Ook zie ik steeds vaker dat affiliate platformen zoals http://www.kortingscode.nl de MyCityDeal acties overnemen om zo alle kortingen te bieden dus deze 2 soorten websites versterken elkaar.  Overigens vind ik Kortingsmarktplaats .nl helemaal niet vernieuwend moet je hem eens vergelijken met Kortingscode.nl of een Actiecode.nl. Ik denk dat hier nog een redelijke professionalisering moet plaatsvinden.  Groetjes Bas

NO

@Redactie: kunnen jullie niet eens iets doen tegen de schaamteloze SPAM in de comments?

Renske

Nou de aanbiedingen die ik zie zijn verreweg van interessant, je kunt je inschrijven voor een bepaalde plaats, krijg je deals om te lunchen of sporten of een keer onder de zonnebank te gaan 160km (retour) verder!Nee als je niet uit de randstad komt/werkt loont het zich totaal niet.Veelal krijg je korting bij e-shops, waarbij zulke hoge verzendkosten gemoeid zijn dat je het goedkoper krijgt in je eigen stad. Laat die TV's en super acties maar eens komen dan!!

richard van Wijnen

Het misleidende aan dat hele Groupon/Mycitdeal concept is dat je met grote regelmaat kortingen krijgt aangeboden van e-shops waarvan Mycitydeal zelf eigenaar is…fashion4home.nl is bijvoorbeeld van Rocket Internet GmbH…inderdaad eigenaar van Mycitydeal..

Mark

Ik ben bang dat Nederland te klein is voor dit soort deals, te kleine steden, te weinig draagvlak. Landen als Engeland en Duitsland hebben een veel groter publiek per stad, ter vergelijking.. Londen 7,5miljoen mensen, Amsterdam 700.000 mensen. Mark

Mathijs

Voor zover wij tot nu toe kunnen peilen zijn alleen de aanbiedingen voor NS kaartjes enorm populair! Wie weet wat de toekomst nog te bieden heeft!

Freek

Juist en deze acties zijn ook verkrijgbaar bij bv de AH en de blokker dus zie de meer waarde niet.

Yo

Jullie hebben allemaal ongelijk gehad. Groupon is het snelstgroeiende bedrijf ooit.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond