Deel dit artikel
-

KPMG investeerder in EU-startups

KPMG gaat vanuit Duitsland investeren in Europese startups. Daartoe werkt het adviesbureau samen met Redstone Digital.

De samenwerking met de venture capitalist maakt deel uit van een internationaal groter initiatief waarbij KPMG tot honderd miljoen dollar in startende en groeiende bedrijven wil investeren. Hoe groot het specifiek Europese potje is, is niet bekend.

Het advieskantoor wil zich, via Redstone, specifiek richten op Series A- en B-rondes, wat staat voor eerste en tweede financieringsronde. Gründerszene weet dat er per ronde niet meer dan tien miljoen euro kan worden geïnvesteerd.

De aandachtsgebieden waar de Duitse V.C. zich voor zijn Amerikaanse partner op moet richten zijn data, data-analyse, cybersecurity en digitale infrastructuur.

Door zich als bescheiden investeerder op te stellen, geeft KPMG zichzelf een radar om nieuwe relevante initiatieven sneller te identificeren dan het als buitenstaander zou doen. Het rendement op exits is vanuit die optiek een prettige bijzaak.

KPMG Capital werd een jaar geleden opgericht en wordt bestierd vanuit Londen.

Branchegenoot Deloitte profileert zich ook al enige tijd als partij die technologische en zakelijke vernieuwingen snapt en voor zijn klanten een zinnige gesprekspartner kan zijn.

Foto: Spindel (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond