Deel dit artikel
-

KPN ziet af van overname Caiway

KPN en Rabo Bouwfonds Communication Infrastructure Fund (CIF) hebben besloten om af te zien van de overname van het dienstenbedrijf CAIW Holding BV (Caiway) door KPN. Dat meldt KPN zojuist in een persbericht.

De overname van de dienstverlener stuit op teveel bezwaren van de Nederlandse Mededingingsautoriteit NMa. Caiway is de productnaam van CAIW Holding voor de diensten digitale televisie, internet en telefonie.

Op 2 mei 2011 kondigde KPN de overname aan van de dienstenleverancier Caiway. De netwerkinfrastructuur die Caiway gebruikt, was geen onderdeel van de transactie en zou in handen blijven van CIF en regionale kabelbedrijven. De overname moest nog worden goedgekeurd door de NMa. Een van de bezwaren die de NMa naar voren heeft gebracht in het goedkeuringstraject is dat het regionale marktaandeel van Caiway en KPN te groot zou worden.

KPN betreurt naar eigen zeggen het standpunt van de NMa, omdat Caiway een service provider met een open infrastructuur is, die gelooft in glasvezel en daarmee uitstekend aan zou sluiten bij de strategie en de visie van KPN dat gelooft in open communicatie netwerken.

Caiway Caiway is de derde kabelaar van het land met ongeveer 143 duizend televisieklanten, 74 duizend internetklanten en 33 duizend telefonieklanten.

KPN streeft echter nog steeds naar een breedband marktaandeel van meer dan 45 procent van de Nederlandse huishoudens.

Deel dit bericht

3 Reacties

Agilhard

De KPN heeft een veel te groot belang in de Nederlandse breedband. Reggefiber, Lybrand, KPN en XS4ALL zijn allemaal KPN-merken.

Don van Riet

Als mevr Kroes met Ziggo luncht en hen sinds een jaar vanuit Brussel geen strobreed meer in de weg mag worden gelegd (eerder probeerde de OPTA dat nog wel), dan is het wel duidelijk wie daar de sterkste lobby heeft. KPN dus niet en dat maakt dit NMA-standpunt dus héél voorspelbaar….

Edwin

Zo erg gelooft Caiway niet in een open netwerk. Op de glasvezel van CIF zit alleen maar Caiway. Verder kan je nergens voor kiezen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond