Deel dit artikel
-

BinckBank tevreden over resultaten, maar beleggers niet

Online broker BinckBank sluit het jaar 2015 af met een goed resultaat, ondanks een lagere handelsactiviteit in het laatste kwartaal. In totaal kwam het aantal afgewikkelde transacties uit op 9,3 miljoen. Beleggers maken zich echter zorgen over de toekomst en lieten het aandeel vallen.

Beleggers lieten het aandeel Binckbank bij de start van beurs vanochtend vallen omdat de handelsactiviteit van klanten vanaf augustus is afgenomen.

Het geadministreerd vermogen in 2015 steeg 11 procent tot 20,6 miljard. De totale inkomsten uit operationele activiteiten stegen met 3 procent naar 170,2 miljoen, de nettowinst eindigde 32 procent hoger op 55,5 miljoen (pdf).

In het vierde kwartaal kwam het aantal afgewikkelde transacties wel lager uit op 2 miljoen. Dat waren er in dezelfde periode het jaar eerder nog 2,3 miljoen.

Dochter Alex Vermogensbeheer heeft volgens BinckBank in 2015 goede resultaten laten zien voor haar klanten. Veel klanten hebben de tegenvallende rendementen over 2014 weer ingelopen.

BinckBank lanceerde afgelopen jaar een mobiele app voor iOS en Android in Nederland, België en Italië een belangrijke toevoeging. Inmiddels verloopt 15 procent  van de transacties via het mobiele kanaal.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond