Deel dit artikel
-

Eerste kwartaalcijfers Twitter: weinig groei en nog steeds verlies

Twitter heeft in het vierde kwartaal 243 miljoen dollar omzet gedraaid, en voor een heel jaar kwam de omzet op 664 miljoen dollar. Maar het beursgenoteerde internetbedrijf draait nog steeds met verlies, 511 miljoen in het vierde kwartaal. Het is voor het eerst sinds zijn IPO dat het bedrijf cijfers publiceert.

Twitter heeft nu 241 miljoen gebruikers, waarvan 184 miljoen (76 procent) mobiele gebruikers. Veel groei zit er niet in. Er zijn het afgelopen kwartaal ‘maar’ 9 miljoen gebruikers bijgekomen, maar over een jaar gemeten gaat het om een groei van 30 procent. De tijdlijn van Twitter werd in het kwartaal 148 miljard keer bekeken.

Over heel 2013 leed Twitter een nettoverlies van 645,3 miljoen dollar, vergeleken met 79,4 miljoen dollar in 2012. Een belangrijk deel van het nettoverlies is echter het gevolg van kosten verbonden aan personeelsopties.

Iets meer dan een kwart van de omzet komt van buiten de VS. Dat is teleurstellend, omdat een groot deel van de gebruikers zich buiten de VS bevindt. Positief is dat de advertentie-opbrengst per duizend impressies gemiddeld 1,49 dollar bedraagt, een groei van 76 procent op jaarbasis. 220 miljoen dollar (65 procent) van de kwartaalomzet komt van advertenties.

In het eerste kwartaal houdt Twitter rekening met 230 tot 240 miljoen dollar omzet. Voor het hele jaar wordt rekening gehouden met ruim één miljard dollar, beter dan wat analisten hadden verwacht. De aangepaste EBITDA eindigt tussen 150 en 180 miljoen dollar. De kostenpost voor de personeelsopties blijft hoog: 600 à 650 miljoen dollar.

CEO Dick Costolo verwacht dat de omzet verder zal groeien, maar ook hij moet erkennen dat de groei van het aantal gebruikers tegenvalt. Wel belooft hij een betere ervaring voor mobiele gebruikers. Rijke media zal in de toekomst een belangrijkere rol spelen.

Twitter deed het afgelopen maanden erg goed op de beurs. De koers ging van 26 dollar naar 65,25 dollar vandaag. Nabeurs leverde de koers echter zeventien procent in.

 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond