Deel dit artikel
-

Landelijk volg-me-nietregister voor wifitracking

Bureaus die passanten in winkelgebieden volgen aan de hand van wifisignalen, komen voor de zomer met een gezamenlijk register waarmee burgers zich kunnen uitschrijven. Dat belooft in ieder geval Wim van Slooten, directeur van de brancheverenging voor Marketing-insights, Onderzoek & Analytics (MOA), vandaag aan NU.nl.

Door zich eenmalig in te schrijven voor dat register worden burgers in het hele land niet meer gevolgd door wifitrackingsystemen van MOA-leden. Het MAC-adres van de telefoon, een uniek identificatienummer waarmee apparaten zich herkenbaar maken voor een wifinetwerk, wordt dan uitgesloten.

De integriteitscode wordt half maart ter goedkeuring aan de Autoriteit Persoonsgegevens overhandigd, maar die heeft al laten doorschemeren dat de AVG een opt-out niet toestaat. De wet staat het verzamelen van persoonsgegevens alleen toe nadat personen nadrukkelijk toestemming hebben gegeven.

Deel dit bericht

1 Reactie

Kees

Wat een onzin. Je moet je tegenwoordig uitschrijven tegen telehijgers, tegen opdringerige post van de Postcodeloterij en nu moet je je weer uitschrijven tegen wifi-spionnen. Waarom niet telemarketing gewoon verbieden, een verbod op ongevraagd reclamedrukwerk en een verbod op spioneren via Wifi. Nou ja, eigenlijk zou ook een verbod niet nodig moeten zijn. Een fatsoenlijk bedrijf maakt zich sowieso niet schuldig aan dergelijke vormen van reclameterreur en van degenen die het toch doen, koop je niets.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond