Deel dit artikel
-

Leeftijdsclassificatie games roept kamervragen op

Het CDA heeft kamervragen gesteld over het koppelen van een leeftijdsclassificatie aan internetgames op de diverse gamingportals. Kamerlid Mirjam Sterk is van mening dat het een taak is van de overheid om dergelijke classificaties onder de aandacht te brengen.

Sterk stelt de vragen aan minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) en minister Ronald Plasterk (Onderwijs, Cultuur en Wetenschap).

Ouders moeten kunnen zien wanneer een game geschikt is voor kinderen van verschillende leeftijdsgroepen. Het kamerlid vraagt of er al gesprekken plaatsvinden met het Nederlands Instituut voor de Classificatie van Audiovisuele Media (NICAM) over de bevordering van een Europese kijkwijzer voor internetgames.

Eerder concludeerde de stichting Mijn Kind Online dat spelletjesportals een leeftijdsclassificatie zouden moeten invoeren voor spellen die gewelddadig of schadelijk zijn voor jonge kinderen. De stichting concludeerde dat bij veel gameportals spelletjes staan die een PEGI-classificatie van 16+ krijgen, zonder dat dat vermeld wordt op de site.

De Nederlandse spelletjesgigant Spil Games ziet graag dat het NICAM erop toeziet dat de PEGI-rating wordt gebruikt.

Deel dit bericht

2 Reacties

G.W.

Ton van Houten

Laat de overheid dan ook een kritisch kijken naar de Kijkwijzer.Hier bepaald de industrie toch ook de leeftijd zelf ? Ton van Houten

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond