Deel dit artikel
-

Lemnis toeleverancier Clinton Climate Initiative

Het Naardense bedrijf Lemnis Lightning, fabrikant van de duurzame Pharox LED lamp, wordt een van de toeleveranciers van het Clinton Climate Initiative, een organisatie die de CO2 uitstoot in grote steden wil reduceren. Lemnis mag als enige een vervanger voor de gloeilamp leveren.

Steden zijn verantwoordelijk voor 75 procent van de wereldwijde C02 uitstoot, dus daar valt veel winst te boeken indien duurzame middelen worden ingezet. Het CCI heeft dan ook een consortium van leveranciers opgericht dat steden over de gehele wereld energiezuinige technologieën aanbiedt tegen gereduceerde prijzen. De producten die men verkoopt moeten aan strenge eisen voldoen.

Bill Clinton maakte de keuze voor Lemnis Lighting, eerder dit jaar geportretteerd door Emerce (Pdf), bekend op Mayors Climate Protection Summit van de US Conference of Mayors in Seattle, een conferentie van 750 Amerikaanse burgemeesters over klimaat en duurzaamheid. Overigens vielen ook Osram en Philips in de prijzen.

"We zijn de enige leverancier van LED lampen aan het CCI," zegt woordvoerdster Roos Kriek van Lemnis. De Lemnis Pharox lamp van gebruikt 90 procent minder energie dan een normale gloeilamp, heeft een langere levensduur en bevat geen schadelijke stoffen zoals kwik.

Volgens Kriek is de uiteindelijke order nog niet bekend, "maar we gaan toch wel uit van miljoenen stuks."

Deel dit bericht

2 Reacties

Janneke

Wat doet dit artikel in godsnaam op emerce??!?

Ron

Als follow-up voor het artikel dat eerder in Emerce stond.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond