Deel dit artikel
-

Lesara opent webshops in 16 EU-landen

Het goedkope online warenhuis Lesara opent de deuren in zestien Europese landen simultaan. Daarmee boren de Duitsers in een klap een potentieel marktbereik van 205 miljoen consumenten aan.

Vooral de opening van winkels in Engeland en Scandinavië stonden hoog op het verlanglijstje van de leiding, omdat daar een grote latente vraag zou heersen. Daarnaast gingen er winkels open langs de oost- en zuidgrenzen van de Europese Unie.

De groeiplannen waren in grote lijnen al aangekondigd toen Lesara in september vijftien miljoen euro aan groeigeld ophaalde. Het ziet ernaar uit dat oprichter Roman Kirsch wil profiteren van het first mover-voordeel op die markten. Er zijn amper geen online warenhuizen die zich als internationaal, Europees discounter positioneren.

Lesara verkoopt kleding, sierraden, huishoudelijke artikelen en technische apparaten tegen zeer concurrerende prijzen. Reden: de artikelen worden rechtstreeks betrokken van de fabrieken in Turkije en China.

De winkel was al actief in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Luxemburg, Italië en Nederland. Op de Duitse markt wordt zestig procent van de omzet gegenereerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond