Deel dit artikel
-

Lichte daling resultaat T-Mobile

T-Mobile Nederland zag de omzet en winst in 2018 licht dalen. Na de overname van Tele2 is afgerond verwacht het moederbedrijf de lokale concurrentie aan te kunnen gaan met KPN en VodafoneZiggo.

De omzet van T-Mobile Nederland daalde van 1,355 naar 1,322 miljard euro. De nettowinst nam in 2018 af van 201 miljoen naar 192 miljoen euro. Dat blijkt uit de jaarcijfers die moederbedrijf Deutsche Telekom vanochtend publiceerde.

Het klantenbestand steeg met 171.000 mobiele klanten tot 4 miljoen, een plus van 4,4 procent. Het aantal vaste breedbandklanten nam toe met 50.000 tot 241.000, een plus van 26 procent.

Het jaarrapport vertelt Deutsche Telekom dat het verwacht in het eerste kwartaal van 2020 te kunnen bieden op 5G-licenties (700, 1.500 en 2.100 MHz) en dat gewonnen kavels in het tweede kwartaal worden toegewezen. Vrij kort daarna wil T-Mobile dan commercieel live gaan. Achter de schermen bereidt het zijn netwerk daar inmiddels al op voor.

Deutsche Telekom doet momenteel al proeven op verschillende markten met live 5G. Er zijn live proeven in Duitsland, Polen, Oostenrijk, Griekenland en Macedonië.

Nederland zit organisationeel in een apart hoekje bij Deutsche Telekom. Het valt formeel niet onder ‘Europa’ maar onder ‘Group Development’. Oftewel: verdient meer gerichte aandacht en investering. De Amerikaanse tak zat daar bijvoorbeeld ook ooit in. Dat kan de lokale markt inmiddels concurrerend bijbenen.

De overname van Tele2 was nodig om T-Mobile Nederland groot genoeg te maken om de concurrentie aan te gaan. “Nederland is een hevig concurrerende markt en dat werd in 2018 niet minder. Een van de trends die daaraan bijdraagt is de toename in gebundelde combinaties van vaste en mobiele producten. We zijn nu in staan een one-stop shop neer te zetten en dat betekent ook betere dienstverlening voor onze klanten.”

T-Mobile Nederland kocht Tele2 Nederland voor 190 miljoen euro cash. Tele2 Group verwierf daarbij een belang van 25 procent in T-Mobile Nederland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond