Deel dit artikel
-

Lime rolt zijn eerste deelfietsen uit in Rotterdam

Lime gaat officieel van start in Nederland met honderd zogeheten Jump pedelecs in Rotterdam die met een app geboekt kunnen worden. De huurprijs bedraagt 1 euro per activering en 20 cent per minuut.

De e-bikes rijden met trapondersteuning tot 25 km/u. Ze zijn uitgerust met krachtige batterijen, schijfremmen, mobiele telefoonhouders en een stevige fietsmand waarin je ook boodschappen kunt meenemen.

Sinds het uitbreken van de corona pandemie zijn individuele transportmiddelen, zoals fietsen en e-scooters, sterk in opkomst. ‘Wij willen Lime-fietsen aanbieden aan de inwoners van Rotterdam in een tijd waarin micro mobiliteit meer dan ooit noodzakelijk blijkt te zijn,’ zo stelt het bedrijf.

In 2018 meldde Emerce al dat Lime Europese ambities had, destijds met elektrische steps, die op de openbare weg in Nederland niet worden toegelaten.

Begin mei heeft Lime 170 miljoen dollar opgehaald. Tijdens die financieringsronde verkocht Uber zijn dochter Jump aan Lime en werd een soort doorstart gemaakt.

Lime exploiteert momenteel ook e-bikes in andere steden wereldwijd, waaronder Berlijn, Londen, Parijs, Hamburg, Rome, Kopenhagen, München, Brussel, Wenen, Milaan, Sydney, Auckland, Denver, Seattle en Washington, D.C., met nog meer steden in Europa en over de hele wereld die volgen.

Lime wil in 2021 verder uitbreiden in andere Nederlandse steden en multimodale diensten aanbieden, zegt Benjamin Barnathan, de kersverse algemeen directeur van Lime in de Benelux.

Deel dit bericht

2 Reacties

casper

vraagje hoe werkt de lime app op je telefoon
ik heb de app wel maar ket lukt me niet om een fiets te krijgen
gr cas

Dmitry - Lime Support

Werkt alleen met pre-autorisatie. Ook als je tegoed hebt gestort.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond