Deel dit artikel
-

Lime rolt zijn eerste deelfietsen uit in Rotterdam

Lime gaat officieel van start in Nederland met honderd zogeheten Jump pedelecs in Rotterdam die met een app geboekt kunnen worden. De huurprijs bedraagt 1 euro per activering en 20 cent per minuut.

De e-bikes rijden met trapondersteuning tot 25 km/u. Ze zijn uitgerust met krachtige batterijen, schijfremmen, mobiele telefoonhouders en een stevige fietsmand waarin je ook boodschappen kunt meenemen.

Sinds het uitbreken van de corona pandemie zijn individuele transportmiddelen, zoals fietsen en e-scooters, sterk in opkomst. ‘Wij willen Lime-fietsen aanbieden aan de inwoners van Rotterdam in een tijd waarin micro mobiliteit meer dan ooit noodzakelijk blijkt te zijn,’ zo stelt het bedrijf.

In 2018 meldde Emerce al dat Lime Europese ambities had, destijds met elektrische steps, die op de openbare weg in Nederland niet worden toegelaten.

Begin mei heeft Lime 170 miljoen dollar opgehaald. Tijdens die financieringsronde verkocht Uber zijn dochter Jump aan Lime en werd een soort doorstart gemaakt.

Lime exploiteert momenteel ook e-bikes in andere steden wereldwijd, waaronder Berlijn, Londen, Parijs, Hamburg, Rome, Kopenhagen, München, Brussel, Wenen, Milaan, Sydney, Auckland, Denver, Seattle en Washington, D.C., met nog meer steden in Europa en over de hele wereld die volgen.

Lime wil in 2021 verder uitbreiden in andere Nederlandse steden en multimodale diensten aanbieden, zegt Benjamin Barnathan, de kersverse algemeen directeur van Lime in de Benelux.

Deel dit bericht

11 Reacties

casper

vraagje hoe werkt de lime app op je telefoon
ik heb de app wel maar ket lukt me niet om een fiets te krijgen
gr cas

Susan Hermann

Er ligt hier al minstens 1 week een fiets van jullie in de bosjes bij de vuilcontainer kan nergens vinden waar je dat kan melden. Iemand een idee.

Piet Gamelkoorn

Er staat al een week een fiets van jullie op de Keerweer to nr 8

Beatrijs Zijlstra-Bauer

Er staat al ( weer!) een fiets oudorpweg hoek Lamberweg Rotterdam die de hele dag piept ! Ik kan mijn raam Niet open zetten! Haal dat ding op

R. Daane

Er ligt al enkele weken een fiets van jullie in Vlaardingen op de Aalscholverlaan voor flat de Duif. Erg slordig en jammer van zulk mooi attribuut. Ophalen graag.

A Groot - Handhaving en Toezicht Amsterdam

Er staan 2 fietsen en 1 step van uber jump in Amsterdam geparkeerd. Het adres is: Andreas Schelfhoutstraat tegenover 23.
Zij staan hier al weken op het trottoir. Hinderlijk geplaatst.
Indien deze niet voor het eind van week 16 verwijderd zijn zal een bestuurlijk verwijdering traject worden opgestart via de Gemeente Amsterdam.
Eventuele foto’s kunnen op verzoek worden verstuurd.
Alvast bedankt voor de genomen moeite.

Met vriendelijke groet
A. Groot
Handhaver Gemeente Amsterdam

Albert Rienks

er staat een van jullie in het park aan de Korendijk 3079

Aa van der zee - Havenservicebv

ik word schijt ziek van de fietsen voor mijn garage op het achterharingvliet ik heb foto, s en nummers van de fietsen.
volgende keer bel ik de wijkagent staat duidelijk uitrit vrijhouden

Corrie

er liggen op de 2 hoeken bij maashaven oostzijde en maashaven kade te Rotterdam Zuid op de stoep rond de 11 fietsen op de grond en op de standaard deze fietsen staan hier al een poosje. Aan de kadekant kan je er met een scootmobiel niet langs als ze op de grond liggen kunnen jullie ze aub weg halen.

Marius Huender Kb

Achtergebleven fiets lange pad bij heuvel in het groen. Graag zsm verwijderen

Frans van Lime

Dag Marius Huender Kb,

We komen er gelijk aan. Kan jij de fiets wel even schoonmaken aub?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond