Deel dit artikel
-

Listn publiceert podcastlijsten op luisterplatformen

De podcastcurator van FD Mediagroep, Listn genaamd, gaat podcastlijsten publiceren op Spotify, Apple en Google. Luisteraars krijgen wekelijks de redactionele tips in hun player afgeleverd.

Een half jaar na de lancering heeft Listn tussen de tien- en vijftigduizend abonnees op zijn nieuwsbrief. Daarmee is het een uitgesproken hit binnen FD Mediagroep. Daaronder vallen onder meer Het Financieele Dagblad en Nederlands podcastpionier BNR.

Afgelopen week begon een campagne om Listn bekender te maken onder zakelijke beslissers. “In het groeiende aanbod podcasts maken wij als redactie de keuze voor onze luisteraars juist kleiner”, vertelt directeur Sandor Janssen. “Dat deden we al op de site en de nieuwsbrief en nu via met afspeellijsten op de grote podcastplatformen maken we het nóg makkelijker voor hen.”

Listn is ontstaan uit het besef dat mensen het lastig vinden om lijstjes te maken met interessante podcasts. Podcastáfleveringen, in dit geval. “Suggesties vindt men op socialmedia of krijgen ze van familie en vrienden. Professioneel verwacht men luistertips van zijn vertrouwde mediamerken. Wij tippen niet enkel onze eigen FD- en BNR-podcasts. De redactie zoekt de beste tips voor professionals, uit bronnen als de Volkskrant, Financial Times en The New York Times.” Dat kunnen ook afleveringen zijn van jaren geleden die vandaag de dag actueel en relevant zijn.

Deze nieuwe luisterlijst wordt via een feed automatisch geüpload naar podcastplatformen als Apple Podcasts, Spotify (link), Podimo en Google Podcasts. Ook voor de makers van podcasts biedt de nieuwe lijst kansen. De stream van een podcast die Listn tipt gaat namelijk direct naar de makers van de podcasts. “Dit is echt een mooie stap voor Nederlandse podcastmakers binnen het zakelijk domein. We geloven in de Nederlandse podcastindustrie en hiermee krijgen makers een groter bereik.”

De volgende stap voor Listn is, dat de redactie thematische feeds gaat maken. De luisteraar die wel in de energiemarkt, maar niet in digitale technologie is geïnteresseerd kan zo zijn eigen pallet samenstellen. Janssen denkt dat de podcastcuratie gratis blijft.

Foto: Boris Thaser (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond