Deel dit artikel
-

LVB gaat op in bureaugroep iO

Het in Amersfoort gevestigde contentmarketingbureau LVB sluit zich aan bij het snelgroeiende end-to-end-agency iO en gaat deel uitmaken van de iO campus in Utrecht.

De bedrijven maken de overname vanochtend bekend. Voor iO is dit een volgende, stevige uitbreiding in het contentdomein. Eind vorig jaar werd vanuit diezelfde drijfveer richting een full service portfolio al het Amsterdamse contentbureau Entopic overgenomen.

Tegen welke waardering de transactie plaatsvindt, houden de betrokken voor zich.

iO is actief in de domeinen strategie, content en creatie, marketing en technologie. Het bedient de markt vanuit zogeheten campussen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven en Den Bosch en daarbuiten in Göteborg, Stockholm, Sofia, Antwerpen, Brussel, Gent en Herentals. Alle expertises zijn hier aanwezig.

LVB is in 1996 opgericht door Aart Lensink en Richard van Berkel. Laatstgenoemde is niet meer actief betrokken. Ondernemers Jean-Paul Absil, Marieke Hogeterp en Coen Huibers blijven, net als Lensink, actief bij het bedrijf betrokken in de nieuwe constellatie.

Het contentmarketingbureau wordt onderdeel van iO-campus Utrecht. Dat verhuist eind van dit jaar naar een gloednieuwe locatie in het oude warenhuis van V&D op Hoog Catharijne. Samen met de ongeveer zestig marketingprofessionals van LVB zullen ongeveer tweehonderd iO-medewerkers van daaruit opdrachtgevers bedienen.

CEO van iO Pieter Janssens: ​​”We zien een soort nieuwe balans ontstaan tussen digital en brand stories. Na digitale transformaties is het nu tijd om meer nadruk te leggen op het onderscheidend vermogen in merkverhalen. LVB heeft hierin een hele goede reputatie opgebouwd.” Aart Lensink: ​”Een sterk merk laad je over een langere periode. Dan moet de basis kloppen. Het maakt niet uit hoe je die verhalen vertelt: met reclametechnieken of met content. In de praktijk lopen die disciplines al lang in elkaar over. In de samenwerking zien we grote kansen op tal van niveaus. Bijvoorbeeld met podcasts, video’s en brand publishing-platforms. Dat is direct goed toegankelijk voor opdrachtgevers van iO.”

iO richt zijn huidige M&A-activiteiten momenteel hoofdzakelijk op Scandinavië en de Duitstalige markt. Het wordt daarbij financieel ondersteund door Waterland.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond